Suzie

Withara's Jessies One to Please
Duits Jeugd Kampioen

 22 juni 2001 - 20 juni 2014

PRA/Cat vrij, HD A en ED 0-0
  JPC C en B   en  ORWEJA [KNJV] C & B

Op deze foto is Suzie 10 maanden oud. Zij is een hele lieve hond en een
gepassioneerd werker. Zij heeft een prachtig eerste nest gehad met Kamp.
Mallorn's Aldebaran. Vooral haar dochters Luna, Ashley, Jenta doen het
fantastisch op shows en in het veld, echte dualpurpose honden. Zij hebben
allen meerdere B diploma's en wonnen ook in de showring [Jenta] in Nederland
en Duitsland of haalden goede resultaten[Luna en Ashely].

Suzies  heeft haar tweede nest met Kamp. Trendmakers Tycoon gehad in 2005.
Zij vindt het heerlijk om te moederen. Ik heb uit dit nest Twinkie W.
Tycoons  Sweatpea aangehouden. Dit is ook een zeer goed nest geweest! Kjell,
Mikko, Kyra en Twinkie hebben het zeer goed gedaan in de puppyklasse.

 

Pedigree

Withara's Jessies One to Please CH Tweedledum Crispy Duck.. ..CH Dickendall Arnold
..Tweedledum Mascara
..Withara's Brodies One to Cherish .Int. CH Raintree Slippery When Wet  W 95.
..Withara's Classiques One to Remember

Withara's Jessies One to Please (Suzie)

           22-06-2001- 20-06-2014

Vandaag hebben we helaas afscheid moeten nemen van Suzie. Vanaf 2002 heeft zij gewoond bij Hanneke en Piet en heeft ze daar een fantastisch leven gehad! Hanneke heeft mij het volgende verhaal gestuurd over Suzie voor de website:

 

Afgelopen vrijdag (20-06) was de verdrietige dag aangebroken dat wij afscheid moesten nemen van onze lieve Suus.In haar vertrouwde omgeving is zij rustig en vredig ingeslapen. De ernstige gevolgen van een kwaadaardig tumor lieten ons geen andere keus om tot dit besluit te komen.

 Suzie werd geboren bij Marie Louise, uit het 2e nest van haar fantastische moeder Withara's Brodies One to Cherish(Jessie) X Ch Tweedledum Crispy Duck. Daar woonde ze ook haar 1e levensjaar.

 Nadat wij in 2002 binnen 3 maanden onze nog 2 jonge reuen verloren, kregen wij Suzie !

Jong, vol levenslust en vrolijkheid, alleen al daarom een topper op de manier waarop zij ons over dat verlies heen hielp.

Met haar vervolgde ik de jachttraining waar Marie Louise mee begonnen was.

Samen veel geleerd en ondernomen. Verscheidene KNJV C en B diploma's behaald alsmede een club diploma  C en B van de NLV. Toen ze al wat ouder was mocht ze mee naar de jaarlijkse jachtdagen bij ons in de polder dit gebeuren vond ze geweldig en was meer haar ding dan de wedstrijden. Haar vermogen om zoekgeraakt wild op te sporen werd gewaardeerd en geprezen!

 Zij werd ook regelmatig door Marie Louise geshowd met uitmuntende beoordelingen en zelfs een Duits Jeugd Kampioenschap. Op de leeftijd van 11 jaar kreeg ze nog een 3e plaats uitmuntend in de veteranenklas op de Labradorclub show van de LKN.

 Voor haar 2 nestjes ging ze terug naar haar geboortegrond: de Withara kennel in Putten. Waar Marie Louise en ik genoten van haar puppen met als middelpunt een voortreffelijke moederende Suus.

Van haar 15 kinderen werden er zelf 4 moeder... Uit haar 1e nest met Mallorns Aldebaran: Jenta - Luna en Ashley.   Uit het 2e nest met Trendmakers Tycoon natuurlijk Twinkie welke Marie Louise zelf aanhield. Deze 4 Top meisjes werden niet alleen moeder maar deden het ook uitstekend op de jachtwedstrijden en de shows....

Wat zeker niet onvermeld mag blijven zijn de dagelijkse lange wandelingen waar ze van genoot. Ook de Biesbosch avonturen samen met Piet en de andere honden hetzij  met de boot of de fiets, of over het ijs,  waren de  dagen met  gouden randjes voor haar !Tot op hoge leeftijd  bleef ze energiek  en gezond.

Het laatste jaar werd het allemaal minder met Suus, maar de ochtend wandeling bleef favoriet.

Haar schrandere uitstraling heeft ze tot het laatst toe behouden. Wij zijn blij dat we haar zolang in ons midden mochten hebben, maar het gemis is groot.

In haar kinderen en kleinkinderen zal ze voortleven en wij prijzen ons gelukkig met haar achter achter kleindochter Tessa !

 Piet&Hanneke en de andere labradors :

Sarah- Bonny -Rose - Tessa