Mijn liefde voor het ras begon al heel jong in 1964 toen mijn vader een zwarte labrador pup kocht [Tello] die hij later voor de jacht wilde gebruiken. Daar mijn vader eigenlijk geen tijd had om Tello te trainen en hij altijd bij mij was heb ik deze training zo goed mogelijk op mij genomen [ik was toen 13 jaar oud]. Gelukkig was Tello een natuurtalent, omdat ik toen zeer onervaren was. Des al niet te min deed hij het zeer goed op jacht en iedereen vroeg telkens of mijn vader hem mee wilde nemen als hij op jacht ging.

Jaren later in 1980, toen ik in de omstandigheden kwam dat ik een hond kon hebben, kocht ik Powhatan Black Moyola in Engeland en weer een jaar later kocht ik Powhatan Crest, een gele reu. Hij was mijn eerste dekreu. Hij was een ouderwets type labrador. Hij is pas op latere leeftijd gaan dekken en heeft een 20 tal dekkingen gedaan, veelal voor het KNGF. Ik heb veel van hem geleerd.

Een paar jaar later liet ik Moyola dekken door Kamp. Ladylands Black Arrow. Dit bleek een zeer goede combinatie te zijn. Uit deze combinatie heb ik  Withara's Bonnie Jean aangehouden en uit de herhalings combinatie  Withara's Charming Black Gypsy. Jean is later BOB geworden op de Kamp. clubmatch van de NLV in Apeldoorn [en haar half broer Amber BOS] en was bovendien een prima jachthond. Zij heeft later Withara's Fair Black Magic gegeven die Duits kamp. werd. Gypsy heeft het zelf heel goed gedaan op de shows, maar heeft vooral heel goed doorgegeven. Vele van haar nakomelingen zijn kampioen geworden in binnen- en buitenland en sommigen hebben het ook goed gedaan op veldwedstrijden. Haar dochter Withara's Key to Happiness (German Clubsieger 1995) heeft  in combinatie met Beechcrofts Regal Air  W. Key to Love and W. Key to Harmony gegeven.  Beiden hebben het zowel op shows als in het jachtveld goed gedaan.

Hazel (Key to Happiness) heeft in combinatie met mijn Eng. import Copsehill Moonlight Classique   W. Classiques One to Remember gegeven in haar eerste nest.  Zij is een van mijn favorieten samen met haar dochter W. Brodies One to Cherish (Jessie) vader: CH Raintree Slippery when Wet. Jessie is een heerlijke hond! Zij heeft het prima gedaan op de shows [van de jeugdklasse t/m de Veteranenklasse!] en is ook mijn beste werker. Een echt Dualpurpose hond! Zij is  echt dol op werken. Jessie heeft haar eerste nest gekregen met CH Trendmakers Tycoon. Dit was een zeer goed nest. Ik heb er een teefje van aangehouden. Zij is W. Jessies One to Keep (Pepper). Pepper is mijn lievelingshond. Ze heeft een zeer aanhankelijk lief karakter. Ze heeft het ook prima gedaan op de shows en heeft tevens JPC en KNJV B diploma's.                                                                                                                            

Van haar tweede nest  met CH Tweedledum Crispy Duck heb ik W.  Jessies One to Please [Suzie] aangehouden. Suzie is Duits jeugdkampioen geworden  en ze heeft ook meerder KNJV en JPC jachtdiploma's behaald.

Raintree Slippery When Wet (Brodie) heeft het met mijn lijnen heel goed gedaan. Ik heb zijn zoon Moonlight des Bords de la Vesgre een import uit Frankrijk. Hij heeft het heel goed gedaan op shows en is in 1998 met 18 mnd Bundessieger geworden. Ook hij was zeer gepassioneerd in het jachtveld. Hij had  hetzelfde type en karakter  als zijn vader en dit heeft ook weer aan zijn nakomelingen doorgegeven. Withara's Brodies Virtues Sunshine is een andere Brodie dochter uit een dochter van Copsehill Moonlight Classique. Zij heeft veel gewonnen op de shows en ook B diploma's behaald. Haar zoon W. Singing Cowboy was al op twee jarige leeftijd Amerikaans kampioen.

In december 2000 is Mallorn's Aldebaran uit Finland erbij gekomen. Hij werd al snel Nederlands/Duits en VDH kampioen en ook Europassieger 2002. Op 5 jarige leeftijd won hij voor de tweede maal de kamp.klasse op de Winner in Amsterdam en werd Res. kamp net zoals op de Wereldwinner een paar jaar daarvoor uit de jongehondenklasse. Deze reu heeft een zeer grote invloed op mijn fokkerij als ook bij andere fokkers in binnen- en buitenland. Hij drukt een enorme stempel op zijn nakomelingen wat betreft zijn karakter, gezondheid, bouw, type en allure. Zijn kinderen doen het ook prima in het jachtveld en op jachtwedstrijden. Hij heeft al verschillende nakomelingen die kampioen geworden zijn in binnen- en buitenland.

Zijn eerste nest met Pepper was prachtig. Ik heb een reu en een teef van dit nest aangehouden.  Withara's Pepper from Sarah with Love en Withara's Pepper from Andy with Love.  Beiden zijn op shows zeer succesvol geweest. Sarah is een Duits en VDH kampioen. Ook hebben ze alle twee KNJV C en B jachtdiploma's. Beiden hebben ook voor geweldige nakomelingen gezorgd. Een andere dochter uit dit nest W. Peppers Spring Surprise heeft in 2004 de open klasse gewonnen [meer dan 100 inschrijvingen] op de kamp. clubmatch van de NLV in Bennekom. Ook zij heeft het B jachtdiploma. Charlies nest met Suzie heeft mooie dualpurpose kinderen gegeven die gevonden kunnen worden op Charlies pagina onder offspring/nakomelingen. 

Met dank aan Annelie [ van Hilldreams] heb ik van Andy  Hilldreams True Love, Jolie. Van Sarah's eerste nest heb ik Robin en samen met Jacqueline Hofland Nicky. Nicky is Internationaal kampioen [dwz 2 CACIB's en een werk kwalificatie behaald] geworden en gaat, als alles goed gaat, in 2011 naar Crufts. Jacqueline heeft onder haar kennelnaam[ Euphemia]  ook 2 prachtige nesten gefokt met Nicky waarvan de nakomelingen nu al jeugdkampioenschappen en hele mooie KNJV B diploma's hebben behaald. 

Suzie heeft een mooi nest gehad in 2005 met  CH Trendmakers Tycoon. Uit dit nest heb ik Twinkie gehouden, Withara's Tycoons Sweatpea. Een heel lief  teefje die behalve een CAC/CACIB gewonnen heeft ook een therapiehond is voor meervoudig gehandicapte mensen samen met haar dochter Sammie. 

2008; het verhaal gaat verder. Met Robin heb ik  enorm veel plezier in het showen en werken. Hij is ondertussen Duits kampioen geworden. Maar ik werk vooral veel met hem en heb daar enorm veel plezier in. Hij heeft naast vele KNJV B diploma's, ook 3 MAP's behaald en vooral de BLP die hij samen met zus Nicky in Duitsland heeft behaald was werkelijk erg leuk [en pittig] om te doen.  Robin heeft bewezen zichzelf goed door te vererven in zijn nakomelingen. Je ziet zijn type goed terug in zijn meeste nakomelingen en velen doen het al erg goed op de shows in Nederland, Denemarken, Zweden, Duitsland en Finland. Wat vooral ook erg opvalt is dat hij fantastische werkeigenschappen blijkt door te geven [en dat voor een "showgefokte" labrador!] en een heerlijk karakter. Velen doen het erg goed op de proevendagen en in het buitenland zijn er al verschillenden die zich gekwalificeerd hebben op de fieldtrails. 

Het zusje van Robin en Nicky  W. Sarahs from Paradise [Floor]  is van Christine Trossel. Zij heeft  zelf al verschillende CAC's en CACIB's gewonnen en een B jachtdiploma. Christine is een goede vriendin en zij heeft 2 nesten met Floor gefokt op mijn kennelnaam. Beide keren met Int. CH Thanks a lot de la Legende de la Loutre uit Frankrijk. Deze reu blijkt werkelijk zeer goed te combineren met mijn lijn. Uit het eerste nest heb ik Withara's Black Charm [Bibi] aangehouden. Weer een hondje die het buitengewoon goed doet op de shows. Haar zusje Withara's Black Magic van Nanette Poortman [buurvrouw en vriendin van Christine ] heeft op de eerste kampioenschaps clubmatch van de LKN in Utrecht het BOB gewonnen. Bieb werkt ook heel graag en had met 11 maanden al een mooi KNJV B diploma en een paar maanden later is zij geslaagd voor de Jugendprufung in Duitsland.

Dit is uiteindelijk wat ik wil bereiken: een hond die behalve Show Champion ook een zeer bruikbare werkhond is met een geweldig karakter. Een echte Dualpurpose hond dus. Ik was dan ook heel trots toen in 2010 op de Map in Lunteren honden uit mijn lijn het zo goed hebben gedaan. Er waren maar 8 honden die het MAP B diploma hebben behaald. 6 daarvan waren Labradors en 5 kwamen uit mijn lijn; waarvan nrs 2 en 3!  Hoezo kunnen "showhonden" niet werken!!!

Het is nooit makkelijk geweest om een mooie typische Labrador te fokken met het echte Labrador karakter met ook nog werkcapaciteiten en natuurlijk
vooral een GEZONDE hond. Het is er tegenwoordig niet makkelijker op geworden. Er zijn steeds meer zaken waar je rekening mee moet houden en je weet ook steeds meer over alle  gezondheids aspecten binnen het ras. De genenpool wordt steeds kleiner. Aan de andere kant vind ik het wel een uitdaging om lieve, mooie en gezonde Labradors te fokken die kunnen winnen op shows en tevens bruikbare jachthonden zijn.