Deze pagina zal  regelmatig bijgehouden worden met de laatste nieuwtjes van de Withara Labjes.

 

27 november 2017

 

Eindelijk na 3 jaar wordt er weer een Withara nest verwacht!! Over 4 weken verwachten we rond de Kerst dat de pups geboren zullen worden. Ze zullen allemaal zwart zijn! We hebben 8 pups kunnen zien op de echo. Moeder is Withara's Invincible Spirit [roepnaam Lily]. Lily is een volle zus van Izzie en Nessa. De vader is Piccadilly's Roccin' the Shades Punch. Punch komt uit Amerika en logeert bij de familie van Nugteren [Woefdrams http://www.woefdrams.nl.] Daar is ook alle info over Punch te vinden. Het nest zal zijn bij Colette Visbeen onder mijn kennelnaam. Het worden dus Withara pups!

Lily

Punch

15 september

Het wedstrijdseizoen van Amy en mij is nu bijna afgelopen. We hebben [eventueel] nog de Artemis proef en 7 november de teamwedstrijd, maar de proeven en de map's zijn voor ons voorbij. Ik had dit seizoen als doel die 2 A's te halen. Al heel gauw kon ik weer een nieuw doel bedenken en dat was dan een Map A te halen. Ik heb dit seizoen 3 Map A's met haar gelopen en zij heeft ze alle drie gehaald waarbij ze op haar 2e Map A bij de NLV zelfs eerste is geworden met 540 punten!! Zo trots ben ik op haar! De derde Map A heeft ze ook gehaald met prachtige punten voor de 2 A proeven, maar hier heeft ze op de B proeven best wel punten laten liggen.  Een paar weken later schitterde ze weer op de Artemis. Daar haalde ze alle apporten binnen en werd 7e. Heel knap. Het is nu tijd om het wat rustiger aan met haar te doen. Volgend seizoen zien we wel weer met weer nieuwe doelen.....spannend!

16 augustus

We zijn nu 2 maanden verder. Ondertussen is er natuurlijk veel gebeurd. Nessa is tweede geworden in de open klasse op de kampioenschapsclubshow van de NLV. Het was een bijzondere prettige samenwerking met zus Aylsa om 2e te worden in deze grote klasse. Ik showde en Aylsa draafde met Nessa de ring rond. Ging prima en het was ook nog erg leuk!

Ayleen is ondertussen geröntgend en heeft perfecte gewrichten. A heupen en 0-0 ellebogen gelukkig en kan nu echt aan het werk. Maar het blijft oppassen met haar. Ze is erg gevoelig, doet alles wel braaf, maar ik doe vanwege haar gevoeligheid toch rustig aan met haar. Wel hoop ik 2 proeven met haar te lopen. wordt vervolgd.....

Tja en dan komen we bij onze Amy terecht. Het kan niet op met dit kind. Op onze 1e proef heeft ze haar 1e KNJV A gehaald met 92 punten. Op de volgende proef in Veendam haalde ze een hoge B en de dirigeer deed zij ook prima, maar door een voorjaag fout van mij vond ze de duif niet. Vorige week in Biddinghuizen haalde ze weer een hoge B, maar door stomme pech [combine] niet de dirigeer en afgelopen zaterdag in Tull en 't Waal heeft ze haar 2e A gehaald!!! Was een pittige dirigeer met een harde zijwind en de sleep was echt moeilijk, schuin over een kom heen sturen en de sleep was kennelijk ook heel pittig, maar als zij eenmaal op de sleep zit heb ik er wel vertrouwen in want dat vindt ze geweldig. Nu mag ze 5 september afscheid nemen van de proeven en daarna alleen Mappen, OWT en misschien nog veldwedstrijden.

Amy heeft nu KNJV C, B en A; JPC C en B; PJP B; Workingtest certificaat C, B en A, MAP B; BLP 306/310 punten; OWT Starters, Novice en Open cert. Dat is al heel wat voor een hondje van net 3 jaar oud!!

 19 juni

Andy is overleden. Hij is 13 1/2 jaar oud geworden en heeft een fantastisch leven bij Ingrid gehad. Dank voor de goede zorgen!

21 juni

Amy heeft een druk weekend gehad. Zaterdag is heeft ze haar A gehaald met 80 ptn in de B en in totaal 96 ptn op de onderlinge proevendag van KNJV Lunteren. Zij werd tevens de beste hond van de dag en we mochten de wisselprijs ontvangen. De volgende dag werd zij 4e op de OWT finale!! knap kind is ze!

24 mei

Dit bericht ontving ik uit Zwitserland afgelopen week. Heel trots; gefeliciteerd Heike en Emma. goed gedaan!!

http://www.retriever.ch/ausstellungen/champions/labrador


          Schweizer Jugend-Schönheits-Champion

 

Dem Labrador Retriever
Withara's Fashion Line,
SHSB Nr. 726793, wurde der Titel
«Schweizer Jugend-Schönheits-Champion» verliehen.

Züchterin: M. L. van Haersma De With, Niederlande
Besitzerin: Heike Sulz-Leed, Romanshorn

 

 

5 mei

Het werd echt eens weer tijd om de site bij te werken!!! Er is sinds december weer veel gebeurd. De pups van Nessa doen het tot nu toe gelukkig erg goed. De meesten gaan naar een cursus en een aantal doen ook jachttraining. Dat ze daar best wel aanleg voor hebben bleek wel op de clubdag van de LKN. Volgens de mensen die daar de proefjes deden de hele dag waren Nessa en haar pups een van de weinigen die luisterden en de proefjes goed deden. Nessa gaf het goede voorbeeld en deed alles erg braaf! Ook bij het show gedeelte deden ze het allemaal erg goed en kregen ze een uitmuntend verslag. Nessa's pups kwamen er bij de nestkeuring ook als beste nest van onder de 9 mnd uit de bus!! Iets om best trots op te zijn!! Waar ik ook erg blij mee was was dat iedereen op de nest reünie aanwezig was een paar weken voor de clubdag  en dat alle pups lief en tot nu toe gezond zijn en vooral ook goed gangwerk hebben!!! Dat ze daarbij ook nog mooi en zeer rastypisch zijn en ook allemaal nog willen apporteren is "icing on the cake"!! Er zijn die dag hele leuke foto's gemaakt, maar die komen later op de site.

De 1e jachtwedstrijd was dit jaar een club diplomadag van de LKN op Zeumeren. Dit was voor Ayleen haar 1e proevendag en met Amy wilde ik kijken hoever zij en vooral ik was op het dirigeerveld. Ayleen heeft goed haar best gedaan en had met 71 ptn haar B gehaald. Verder ga ik met haar dit jaar niet meer zoveel doen. Ze is erg jong nog en gevoelig.  Amy had een 9 voor de dirigeerproef [en ik had zowaar goed onthouden waar de duif lag :-)]. Wat ook erg leuk was was dat Colette met Lily, uit het 2e nest van Bieb, haar 1e jachtdiploma heeft behaald!! Heel knap en ze zijn toch ook zo enthousiast, dat is wel het leukste!!!!!!

Tja en dan komen we nu aan bij het Amy verhaal. We zijn nog maar weer net begonnen met het wedstrijdseizoen en wat heeft ze zich nu alweer geweldig laten zien!!! Tjonge wat is dit toch een tophondje!! Haar eigen pagina werkt niet zo goed dus vermeld ik het hier maar allemaal:

Het wedstrijdseizoen van 2015 is ook weer goed begonnen met Amy. Zij heeft de PJP B behaald met mooie punten en de week erna behaalde ze op de CDD van de LKN een 9 voor de dirigeerproef! 2 weken daarna werd ze 5e in de Noviceklasse van de NRC met 81 ptn.

 

►  orweja working test Oostvoorne op 4-4-2015
Klasse Start Nr proef 1 proef 2 proef 3 proef 4 proef 5 Certificaat punten
Novice III 24 20 15 13 15 18 Novice 81
 
►  PJP jachthondenproef Landgoed Zwaluwenburg op 14-3-2015
Klasse Start Nr B1 B2 B3 B4 A1 A2 Diploma B honden
Totaal
B A A Honden
Totaal
B 16 70 86 83 70 - - B 309      

Op haar 2e OWT in de novice klasse werd de 3e! Er waren maar 3 honden van de 23 deelnemers die in Heerle in de Novice alles binnen hadden!

 

 
►  orweja working test Heerle op 12-4-2015
Klasse Start Nr proef 1 proef 2 proef 3 proef 4 proef 5 Certificaat punten
Novice 21 12 6 15 16 19 Novice 68

Omdat we ons nu toch geplaatst hadden voor de finale in juni van de OWT, bedacht ik dat het wel een idee zou zijn om op de laatste OWT in de OPEN klasse mee te doen, omdat ik volgend jaar daar toch naar toe zou moeten en dan heb ik een idee wat we daar kunnen verwachten en of dat iets voor ons zou zijn. Dit was in Krobswolde. Een mooi terrein en een stel zeer uitdagende proeven op hoog niveau. Er waren die dag ook maar weinig diploma's. Er hoeft ook maar iets mis te gaan en je ligt eruit; zeker natuurlijk in de open klasse, het hoogste niveau.

Tot mijn stomme verbazing heeft Amy alles binnen gehaald!!! Ik ben toch zo mega trots op dit super hondje!!! Ongelofelijk hoe ze je nooit in de steek laat!! Dit is in 35 jaar honden voorjagen de allereerste keer geweest dat ik op dit hoge niveau mee heb gedaan; wel kicken hoor! Ook dank aan iedereen die ons geholpen heeft om hier op dit niveau überhaupt aan toe te komen.

Dit betekent wel dat zij nu voortaan op de workingtesten van de rasverenigingen alleen nog maar in de A klasse mag starten, maar dit vinden we alleen maar leuk, omdat ook sleepsporen een grote liefhebberij zijn van Amy en ook van mij! [op de OWT kennen ze geen sleepsporen, maar op de gewone workingtesten wel net zoals op de MAP]

►  orweja working test Meerwijck op 3-5-2015
Klasse Start Nr proef 1 proef 2 proef 3 proef 4 proef 5 Certificaat punten
Open 47 8 12 14 18 17 Open 69

 

14 december

Zie net dat het weer een hele tijd geleden is dat de nieuws pagina is bijgewerkt. Niet omdat er niets is gebeurd, maar omdat het er niet van kwam.

Het nest van Nessa gaat tot nu toe prima. De pups ontwikkelen zich goed, het gaat goed op de cursussen waar ze naar toe gaan en ze zien er tot nu toe erg goed uit! Met Robin gaat het prima, die geniet van zijn pensioen. Bieb en Izzie genieten ook van het leven! De pup Ayleen geniet ook volop en met haar doen we gezellig met zus Lima en Noor de puppytraining. Ze krijgt er steeds meer plezier in en ze doet het goed!

Met Amy ben ik erg druk geweest in de herfstperiode. Veel wedstrijden en trainingen waar ze zich geweldig heeft laten zien. We hebben 2 en een halve MAP's gelopen. {een halve omdat ze op de 3e MAP gedurende de dag ziek is geworden en ik de wedstrijd moest staken, gelukkig knapte ze een paar dagen weer op} Op allebei de MAP's is ze tweede geworden, wat ik heel knap vind van haar. Na het MAP seizoen ben ik met Leonie naar Duitsland gegaan voor de BLP. Beide honden hebben het gehaald en Amy is op die dag Tagessieger geworden met 306/310 punten. En zo gaan we het nieuwe jaar weer in!

 

6 september

 

Ik krijg net bericht dat Robin, het broertje van Nessa en Izzie net zijn eerste KNJV A!! Diploma heeft gehaald. Ik ben zooooo trots op hem en ook natuurlijk op de voorjager Ronald! Tjonge dat is knap!!

 

 

5 september

Vandaag heeft Amy haar 1e MAP diploma behaald. Zij heeft zelfs de TWEEDE prijs  gewonnen!! Heel knap voor een hondje van net 2 jaar oud. De proeven waren heel pittig en zeer uitdagend. 1 proef, de B4, was echt heel moeilijk. Ik was een van de laatsten .De toeschouwers hadden goed zicht op de proef [de voorjager helemaal niet voor het 2e apport] en ik zag de een na de andere hond soms niet met het 1e apport, blind moesten ze ergens tussen de waterlelies een eend op de plas vinden. Hier moest je echt de hond naar die eend toe dirigeren. Terwijl de hond  terugzwom klonk er ergens ver weg aan de kant van de plas een schot en werd een meerkoet aan de oever net in het water gegooid. De honden moesten zelf maar zien hoe ze er kwamen en dat ze dan ergens aan de oever het apport moesten vinden. Hier kon je als voorjager niets helpen. Je zag je hond niet eens. Zelfs veel A honden hadden hier veel moeite mee en voor de meeste B honden was het echt te hoog gegrepen. Amy heeft hier en op de andere proeven zo'n mooi werk laten zien. Ze haalde de meeste punten op de moeilijkere proeven. Er waren maar 8 B diploma's  Zo trots op haar!!

 

1 september

Nessa heeft vandaag haar pupjes gekregen in een wel heel vlot tempo! Zij heeft om 16.00 uur haar eerste pup gekregen en om 19.30 haar achtste en laatste. Zij heeft 2 reuen en 6 teven gekregen. We zijn enorm trots op Nessa. Zij heeft deze klus geweldig geklaard en is nu een lieve zorgzame moeder. Met dank aan Aylsa en Christine.

 

 

Zie voor verder nieuws/foto's van de pups; nestontwikkelingen.

 

1 augustus

We hadden al een sterk vermoeden en vandaag is dat bevestigd. We zijn  voor de echo geweest met Nessa en we hebben 7 pupjes in ieder geval geteld! Prima aantal!

4 juli

Gisteren en vandaag is Nessa gedekt door kampioen Baileydale Parker. Het is allemaal heel goed gegaan. We hopen in de eerste week van september dat de pupjes worden geboren. De pups zullen allemaal zwart zijn. We verheugen ons zeer op de pups van deze mooie combinatie!

 

29 juni

 

Vandaag aan de OWT finale meegedaan in Den Hout. Mooie locatie, mooie proeven en gezellige sfeer. Amy heeft ook vandaag weer goed gewerkt, al vond ik haar vandaag met markeren minder scherp dan vorige week. Toen markeerde ze haarscherp. Aan de andere kant was haar zoekwerk, postgedrag en volgen weer prima. De waterproef was heel pittig en ook daar scoorde ze weer prima. Al met al een 7e plaats met 83 punten en daar ben ik met het jonge dier heel trots op!

Nu zijn de wedstrijden tot het najaar voorbij en kunnen we de balans opmaken:

4 x B1 workingtesten; alle 4 gehaald met mooie punten waarbij 1x 1e geworden in Krobswolde, nu naar de B2

3 reguliere OWT’s gelopen, 2 gehaald met mooie punten, 1x 4e en daarmee geplaatst voor de finale, die gehaald met een 7e plaats en 83 punten.

2 x meegedaan met de teamwedstrijd 1x 3e geworden en 1x 1e in Borculo.

 

 

20 juni

 

  Withara's Jessies One to Please (Suzie)

           22-06-2001- 20-06-2014

Vandaag hebben we helaas afscheid moeten nemen van Suzie. Vanaf 2002 heeft zij gewoond bij Hanneke en Piet en heeft ze daar een fantastisch leven gehad! Hanneke heeft mij het volgende verhaal gestuurd over Suzie voor de website:

 

Afgelopen vrijdag (20-06) was de verdrietige dag aangebroken dat wij afscheid moesten nemen van onze lieve Suus.In haar vertrouwde omgeving is zij rustig en vredig ingeslapen. De ernstige gevolgen van een kwaadaardig tumor lieten ons geen andere keus om tot dit besluit te komen.

 Suzie werd geboren bij Marie Louise, uit het 2e nest van haar fantastische moeder Withara's Brodies One to Cherish(Jessie) X Ch Tweedledum Crispy Duck. Daar woonde ze ook haar 1e levensjaar.

 Nadat wij in 2002 binnen 3 maanden onze nog 2 jonge reuen verloren, kregen wij Suzie !

Jong, vol levenslust en vrolijkheid, alleen al daarom een topper op de manier waarop zij ons over dat verlies heen hielp.

Met haar vervolgde ik de jachttraining waar Marie Louise mee begonnen was.

Samen veel geleerd en ondernomen. Verscheidene KNJV C en B diploma's behaald alsmede een club diploma  C en B van de NLV. Toen ze al wat ouder was mocht ze mee naar de jaarlijkse jachtdagen bij ons in de polder dit gebeuren vond ze geweldig en was meer haar ding dan de wedstrijden. Haar vermogen om zoekgeraakt wild op te sporen werd gewaardeerd en geprezen!

 Zij werd ook regelmatig door Marie Louise geshowd met uitmuntende beoordelingen en zelfs een Duits Jeugd Kampioenschap. Op de leeftijd van 11 jaar kreeg ze nog een 3e plaats uitmuntend in de veteranenklas op de Labradorclub show van de LKN.

 Voor haar 2 nestjes ging ze terug naar haar geboortegrond: de Withara kennel in Putten. Waar Marie Louise en ik genoten van haar puppen met als middelpunt een voortreffelijke moederende Suus.

Van haar 15 kinderen werden er zelf 4 moeder... Uit haar 1e nest met Mallorns Aldebaran: Jenta - Luna en Ashley.   Uit het 2e nest met Trendmakers Tycoon natuurlijk Twinkie welke Marie Louise zelf aanhield. Deze 4 Top meisjes werden niet alleen moeder maar deden het ook uitstekend op de jachtwedstrijden en de shows....

Wat zeker niet onvermeld mag blijven zijn de dagelijkse lange wandelingen waar ze van genoot. Ook de Biesbosch avonturen samen met Piet en de andere honden hetzij  met de boot of de fiets, of over het ijs,  waren de  dagen met  gouden randjes voor haar !Tot op hoge leeftijd  bleef ze energiek  en gezond.

Het laatste jaar werd het allemaal minder met Suus, maar de ochtend wandeling bleef favoriet.

Haar schrandere uitstraling heeft ze tot het laatst toe behouden. Wij zijn blij dat we haar zolang in ons midden mochten hebben, maar het gemis is groot.

In haar kinderen en kleinkinderen zal ze voortleven en wij prijzen ons gelukkig met haar achter achter kleindochter Tessa !

 Piet&Hanneke en de andere labradors :

Sarah- Bonny -Rose - Tessa

 

 

20 juni

Nessa is loops geworden. Zij zal gedekt worden door Baileydale Parker. Nessa is homozygoot zwart en zal derhalve alleen zwarte pups krijgen. Erg spannend allemaal!!

14 juni

Tja het kan gewoon niet op, na vorige week de 1e prijs in de B1 workingtest in Krobswolde, is Amy 1 dag na haar 2e verjaardag met het team WE CAN DE THE JOB 1e geworden op de teamwedstrijd van de NLV in Borculo. Amy was de B hond, Henny met Monty de A hond en Kees met Bonnie de C hond. We hebben als team alle dummies binnen gehaald met de juiste hond in de goede volgorde. We wisten dat we een paar proeven heel netjes hadden gelopen, maar op een paar andere proeven hadden we hier en daar best wel punten laten liggen. Er deden 18 teams mee. We hadden geen van drie ook maar gedacht dat we zo hoog zouden eindigen. Er deden echt hele goede teams mee vandaag. Die prijsuitreiking was dan ook heel erg spannend en Marinus die naast ons stond maakte het nog veel spannender. Hij was gedelegeerde vandaag en natuurlijk al op de hoogte van de einduitslag. Het was een prachtige dag vandaag, leuke proeven op een prachtig terrein en er was een prettige sfeer. Het weer werkte ook fantastisch mee. Dank NLV voor de goede organisatie en natuurlijk grote dank aan mijn mede teamgenoten Kees en Henny!!

Het Gouden Team WE CAN DO THE JOB

 

8 juni

Wat een geweldige dag op de workingtest van de LKN in Krobswolde! Het was bijzonder gezellig. Wat heeft die Amy gewerkt vandaag en wat kun je daarvan genieten!! Ze was overigens weer de jongste hond in de B1 en op een na de jongste hond van de wedstrijd. Amy heeft alle apporten binnen gehaald in de goede volgorde. De eerste 2 proeven die vanwege het hoge gras pittig waren gingen prima. De derde proef was zeer moeilijk. Blind over water en dan de verleiding op de HEENWEG [B1!] Dit ging goed en in de goede volgorde, maar ik heb daar wel veel gehandeld. De 2 middagproeven gingen ook weer prima.

Ze is 1e geworden van de B1 klasse en dit betekent tevens dat ik met haar niet meer in de B1 mag meedoen. [ze is vorig jaar bij de FRC al eens 2e geworden] Gezien haar jonge leeftijd wil ik de komende maanden nog niet starten in de B2. Daar wacht ik nog even mee. Eerst nog 2 OWT's en daarna de MAP's in de herfst.

 

1 juni

 

Vandaag was de jubileumdag van de NLV en vandaag was ik daar eens niet om te showen. Wel lachen toen ik daar over het showterrein liep met mijn Engels werkhondje. Ik zei maar tegen iedereen dat ik die speciaal mee had genomen voor de Best in Show keuring; haha!! Maar nee zij was mee voor de teamwedstrijd die daar op het prachtige terrein gehouden werd achter het kasteel.

Maar eerst toch over de show die aldaar ook werd gehouden. Ik ben bijzonder trots op het feit dat een WITHARA pup 5e werd in de puppyklasse teven, dit was Lily van Colette. en daarna werd Floor van Christine Trossel beste veteraan!! Lotje had een U. Bovendien hebben verschillende honden uit mijn lijn, maar door anderen gefokt, het ook heel goed gedaan met hoge plaatsingen. gefeliciteerd allemaal!!

 

En nu de teamwedstrijd. Het waren prachtige, soms heel pittige proeven op een prachtig terrein met fijne keurmeesters.. Zelf vond ik het heel spannend, vooral de 1e proeven. Ik moest er echt inkomen. Op een gewone wedstrijd is het jammer als iets een keertje minder goed gaat, maar als je in een team zit dan heb je toch het gevoel dat je het dan ook voor je teamgenoten verpest. Daar moet je mee kunnen dealen en toen we eenmaal op gang waren lukte dat  steeds beter. We zijn een nieuw team op de 1e wedstrijd en dan vind ik het heel knap dat we in een topgezelschap [de wedstrijd ging op uitnodiging en de creme de la creme deed mee] toch nog DERDE zijn geworden!!! dank je wel Henny en Kees voor de fijne trainingen en wedstrijd.

foto's en filmpje [Leonie heeft een filmpje van de waterproef gemaakt] volgen.

11 mei

Afgelopen zondag heb ik een terugkom dag georganiseerd voor de beide nesten van Bieb. Op moederdag mocht Bieb al haar kinderen ontvangen en iedereen is gekomen!! zelfs Morris uit het 1e nest uit België en Emma uit het 2e nest uit Zwitserland. Nelly was weer de hoffotograaf en Rob heeft al deze foto's op een website gezet met heel leuk commentaar van Nelly erbij vol humor! Deze zijn te bekijken en lezen op www.rajb.nl/ml

Ik mag zeggen dat de dag bijzonder geslaagd was ondanks dat het niet zulk best weer was. We hebben wat C en B proeven gedaan en het zijn allemaal enthousiaste apporteerders. Zelfs Izzie leek wel op Amy met apporteren, ze had er echt zin in om haar beste beentje voor te zetten en te laten zien dat ze het WEL kan!!
Ik was bijzonder trots op de kleintjes. Net 7 maanden oud; sommigen hadden nog nooit gezwommen en Emma had nog nooit een dummy geapporteerd. Zoals op de foto's te zien is zwommen ze allemaal en Emma had geen enkele moeite met de dummy te apporteren, heel knap allemaal.
Ik vind het heel leuk om zo tijdens de reünie te observeren hoe de mensen zijn met hun hondjes en zo kun je goed zien hoe de baas-hond verhouding is, heel leerzaam allemaal!!
Nadien hadden we een geweldige eetdis. Iedereen had de meest lekkere dingen meegenomen, de hele tafel stond vol met eten en drinken.
Mensen hartelijk dank dat jullie allemaal geholpen hebben om er een bijzonder geslaagde dag van te maken!!

10 mei

Zo vandaag was ik eens weer met Robin op stap! Naar de VUT wedstrijd van de NLV in Almkerk georganiseerd door Henny Schoor en Kees vd Born. Zo leuk was dat weer en ik heb ook weer ervaren hoe leuk het is om met een reu te werken!! Ondanks het slechte weer hebben Robin en ik genoten van de leuke proeven en sfeer maar ook weer van elkaar!! Ik had zeker 2 jaar niet meer met hem getraind en het was zeker een jaar geleden dat hij een dummy in de bek had gehad. Hij is wel in een goede conditie en verder was het voor mij ook afwachten. Zoals op de foto te zien is waren ook zijn zusje Nicky en halfzusje Lyn aanwezig, heel gezellig allemaal......maar nu het werken; nou onze Robin is niets verleerd. Hij werkte eigenlijk zeker op het niveau waar hij 2 jaar geleden stond toen ik nog volop met hem trainde, markeren, lijntjes lopen, zitfluit, links en rechtsaf, hij wist het nog allemaal. het was weer genieten samen met Robin en hij heeft zijn certificaat behaald met 81 punten! Ik ben toch zo trots op onze Robin!

Vorige week heeft Amy op de workingtest in Bergschenhoek van de FRC haar 3e B1 certficaat behaald met 75 punten. Knap kind!

 

22 april

Patrick de Gier, www.jachthondenfoto.nl,  is langs geweest om foto's te maken. Hij is een professionele fotograaf en wat een mooie foto's heeft hij gemaakt! Hij is bezig 2 mooie kalenders te maken. Ik heb een paar foto's er uitgehaald;

Amy                                    Izzie

Izzie                                                 Jolie

Nessa                                              Robin

 

 

14 april

Gisteren ben ik met Amy naar de workingtest vann de GRCN geweest in Dongen. Dit was de 2e workingtest van haar op B1 niveau en zij was ook de jongste hond in deze klasse. Er zaten pittige proeven tussen. Amy heeft weer goed gewerkt en ondanks dat ze een apport heeft gemist heeft ze toch nog 80 punten behaald. Er zat een proef tussen waar de dummies in een verplichte volgorde opgehaald moesten worden. Toen ze het 1e apport niet snel genoeg vond ging ze naar het 2e zoekgebied toe. Dat vond ik niet goed en heb haar met succes naar het 1e apport toegestuurd. daar vond ze toen wel snel deze dummy en ging daarna keurig het 2e apport halen, maar toen ik haar naar de laatste dummy toe wild sturen waar ik haar eerder had weggestuurd, omdat ze eerst het 1e apport moest halen, toen snapte ze het niet meer en dit apport heeft ze toen gemist. Verder heeft ze uitstekend gewerkt en ik was weer heel tevreden met haar! Alexander heeft met Lotje zijn 1e workingtestcertificaat C behaald. gefeliciteerd, heel knap!

Op 5 april heeft Amy haar 1e OWT certificaat behaald in Heerle met 93 punten!! Oh wat was ik trots op haar prima werken. We zijn ook nog eens 4e geworden. Niet gek voor zo"n jong hondje!!

 


 

 

22 maart

     

Lotje en Alexander hebben zaterdag 22 maart bij de LKN hun 1e B jachtdiploma behaald!!!  Heel knap, gefeliciteerd! Op naar de workingtesten nu. Nessa en Robin hebben het ook goed gedaan en hebben hun C gehaald. Nessa miste de markeer en Robin werd aan de overkant van het water afgeleid door loslopende honden, anders hadden zij ook hun B gehaald.

Amy heeft de week ervoor haar en ook mijn 1e OWT gelopen. Het ging prima en ze behaalde bij alle proeven hoge punten. Alleen bij de laatste proef heeft ze een dummy gewisseld en dat mag niet op een OWT. Maar we hebben nog een aantal herkansingen!

25 januari

Vandaag de koudwildtest van de flatcoats gedaan. Het was een gezellige en leerzame dag voor Amy en mij!
Gelukkig was Amy onder alle omstandigheden stil op post en tijdens de drijfjacht voor de voet. Dit vind ik erg belangrijk want als ze wel geluid gemaakt zou hebben dan zou ze ongeschikt zijn geweest voor deze tak van de jachthondensport. Die info wilde ik hebben voordat ik hier verder voor zou gaan trainen.
Wel werd ze tijdens de drijfjacht voor de voet zo enthousiast dat ze 2 x houdbaar insprong toen mijn buurman zijn hond met het apportcommando inzette. Elly adviseerde mij om de hond niet met het apportcommando in te zetten maar met de naam. Nu ervaar je daar de logica van. Amy is met de training altijd steady maar dit vond ze zeer spannend.
Zij heeft hele mooie dingen laten zien en zelfs een eyewipe uitgedeeld op een moeilijk apport! Ook haar drive om het apport te vinden en op te pakken (de konijnen waren nog 100% bevroren, maar dat was voor haar geen probleem) was mooi om te zien.  Enkele apporten waren voor haar en voor de meeste andere honden nog veel te moeilijk. Markeren en vooral dirigeren op meer dan 100 m daar is ze nog niet aan toe, dus dat heb ik niet gedaan.

Al met al, veldwedstrijden daar zijn wij dit jaar nog niet aan toe (maar dat wist ik al) volgend jaar maar weer eens een kwt doen om te kijken waar ze dan staat en dan zien we wel weer verder...


 

De ontwikkelingen van de pups van Bieb zijn te volgen op deze site bij nestontwikkelingen. Ook komt Nelly af en toe langs en maakt mooie foto's die zij gezet heeft op de volgende site:

www.rajb.nl/pups

 

SCHATTIGE FOTO VAN DE PUPS 3 WEKEN OUD

3 november

Ondertussen is het wedstrijdseizoen voor ons afgelopen en voor ons niet onverdienstelijk! Amy heeft laten zien dat zij niet alleen op de training   zeer talentvol is! Wij zijn bij niet een wedstrijd met lege handen naar huis gegaan. Ik had haar voor 4 KNJV wedstrijden ingeschreven, 1 clubdiploma dag en om af te sluiten een workingtest op B1 niveau. Het resultaat is:

 
►  KNJV jachthondenproef Haarlemmermeerse Bos op 28-9-2013
Start Nr a b c d e f g h i j Diploma C B A mag A
53 10 10 10 10 10 10 9 10 - - B 50 79 XXX ja
►  KNJV jachthondenproef Klarenbeek op 14-9-2013
Start Nr a b c d e f g h i j Diploma C B A mag A
11 10 10 10 8 10 7 9 6 - - B 48 70 XXX ja
►  KNJV jachthondenproef Openluchttheater Engbergen op 31-8-2013
Start Nr a b c d e f g h i j Diploma C B A mag A
34 10 10 8 10 8 10 9 10 - - B 46 75 XXX ja
►  KNJV jachthondenproef Spijkbos op 10-8-2013
Start Nr a b c d e f g h i j Diploma C B A mag A
99 8 7 10 10 9 10 10 10 - - B 44 74 XXX ja

Daarbij zijn we 2 x eerste geworden  in de B klasse en 1 x tweede in de B  op de clubdiplomadag in Ewijk. De laatste wedstrijd, een workingtest van de FRC in Oldenzaal waar ze voor de 1e keer in de B1 uitkwam en haar 2e wt ooit, werd ze in een hele grote B1 klasse tweede met 89 punten! Volgend seizoen lopen we geen proeven. Ik vind haar te jong om haar te trainen voor het A veld. Wij gaan volgend jaar Workingtesten, koudwildtesten en Map's lopen. Ook wil ik haar eens uitbrengen op een OWT in de startersklasse. Kijken of dat ook iets voor ons is......

Dit verhaal wordt vervolgd!

 

11 oktober

De pupjes van Bieb zijn afgelopen nacht geboren. Ze heeft het weer prima gedaan en het is altijd weer bijzonder te zien hoe goed ze voor haar kleintjes zorgt.

Er zijn 4 teefjes en 1 reutje; allen zwart


 

28 september

Vandaag meegedaan aan de KNJV proevendag in Hoofddorp. Dit was onze laatste KNJV wedstrijd voor dit jaar. Volgend jaar gaan we mappen! Amy heeft nu 4 keer meegedaan aan een KNJV proevendag met als resultaat 4 hele mooie B diploma's met 70 punten of meer met als klap op de vuurpijl, vandaag een score van 79 punten en een 1e prijs. Dit is haar tweede 1e prijs op een wedstrijd! Ik ben mega trots op het lieve kind dat op zo'n dag zo goed haar best doet!

 

6 september 

Hoera! Net terug van de echo met Bieb. Ze is nu 26 dagen zwanger! De vruchtjes waren nog wat klein [we waren wat vroeg met de echo] maar er konden sowieso 6 geteld worden en het kunnen er meer zijn. Nu kunnen we ons voorbereiden op een heerlijke kraamtijd en pupjes knuffelen. Hopelijk gaat alles zoals de 1e keer met Bieb. Toen hebben we alleen maar genoten en zijn het 7 prachtige lieve en vooral gezonde pupjes uit deze combinatie geworden. De pups zullen rond 12 oktober worden geboren en ze zullen allemaal zwart zijn.

 

31 augustus

Amy heeft vandaag haar 2e KNJV proef gelopen en wel in Voorst. het is een geweldig werkhondje. Met haar 14 maanden liep ze weer een prachtige B met 75 punten en een 1e prijs!! 

 

12 augustus

 

Bieb is gisteren en vandaag gedekt. De dekkingen zijn goed gegaan en rond 12 oktober hopen we weer pupjes te hebben!! Het nest zal helemaal zwart zijn.

Amy heeft zaterdag meegedaan aan haar 1e officiële KNJV proef. Dit was in Biddinghuizen. Zij heeft fantastisch gewerkt en is geslaagd voor de B met 74 punten en met allemaal tienen voor de B onderdelen!

 

 

3 augustus

Deze mail ontving ik vandaag uit Friesland. Geweldige prestatie voor zo'n jonge hond!!

We [Annemarie/Ronald met Robin, uit het 1e nest van Bieb] zijn vandaag naar Veendam geweest voor

een Orweja  KNJV proef en deze dag was zeer geslaagd.

Totaal 72 punten en een derde prijs.

dus je begrijpt onze eerste B is binnen,en zijn wij supertrots.

Het was voor ons de eerste keer voor B.

Deze prestatie van Robin wou ik je niet onthouden,en

zoals je ziet heeft hij de jacht wel geërfd van moeders.

 

 

2 augustus

Biebje is loops geworden! Ik had haar eigenlijk pas begin september verwacht, maar nu is ze direct achter Amy aangekomen en vorige week loops geworden. Het plan is om haar volgend weekend te laten dekken en dan hopen we in oktober weer zwarte pupjes te hebben!!

 

9 juni 2013

 

Lieve Charlie is net gestorven. Hij was de laatste weken al heel slecht in de achterhand. De dierenarts zei  dat ze vermoedde dat hij een gezwel ergens in zijn centraal zenuwstelsel had. De prednison die hij kreeg daar knapte hij toch wel van op, zodat hij nog wat kon lopen en hij genoot tot op het laatst nog heel erg van zijn eten.. Zozeer zelfs dat hij gisteren een heel pak ontbijt granen van de tafel af heeft gejat. Hoe hij daarbij kon met zijn slappe achterhand zal me nog een raadsel blijven, maar toen ik in de kamer kwam had hij het bijna op!!! Hij was zelfs heel trots op zichzelf dat hij dat weer had geflikt! Maar helaas is deze ondeugd/vraatzucht hem noodlottig geworden denk ik. Vannacht kreeg hij behoorlijke diaree en toen moet het helemaal fout zijn gegaan. Zijn achterpoten waren verlamd en hij kon niet meer staan laat staan lopen.

Charlie heeft een fijn leven gehad en hij zal voort blijven leven in zijn nageslacht dat over de hele wereld is verspreid.

 

R.I.P Charlie   Mallorn’s Aldebaran     22 september 2000 – 9 juni 2013

 

 

 

16 maart

 

 

Gisteren heb ik met mijn 2 jonge hondjes meegedaan in de C klasse op de club diploma dag in Zeumeren. Amy is net 9 mnd oud en Izzie, haar zusje Nessa en 2 broers Robin en Kimber zijn 15 mnd oud.
Robin heeft de C klasse gewonnen! En Amy, Izzie en Kimber hebben hun C diploma gehaald. Evy van Christine heeft de B gewonnen!

 

1 maart

Wij komen net terug van de echo met Bieb en helaas konden wij geen pupjes vinden…. Heel erg jammer, maar het lijkt erop dat Biebje deze keer geen pups zal krijgen. Ik vind dit vooral heel erg jammer voor de mensen die graag van dit nest een pupje wilden hebben, maar helaas, dat gaat deze keer niet door. Over een half jaar gaan we het weer opnieuw proberen. Nieuwe ronde, nieuwe kansen.

12 december

Vandaag is er een hele leuke verrassing gekomen met de post: DE GEBRUIKSHONDEN VERKLARING VAN BIEB!!

  Hiervoor wil ik in de eerste plaats Christa uit Duitsland danken, dat we bij haar deze proef indertijd hebben kunnen doen en dat ze mij een paar weken geleden erop attent heeft gemaakt dat deze proef door de FCI erkend is als werkproef voor jachthonden en dat je ermee dus  de Gebruikshondenverklaring kunt aanvragen waarmee je in de Gebruikshondenklasse kunt uitkomen.

Vielen dank Christa !!

   

 

 

3 november


Vandaag weer eens sinds lange tijd meegedaan op een tentoonstelling, in Bleiswijk met Izzie. Izzie is nu ruim 10 maanden oud en heeft zich de hele dag voorbeeldig gedragen. In de ring deed ze het ook prima. Jacqueline was zo aardig om met haar te rennen en ik showde haar. Ze had met die switch telkens ook geen enkele moeite en rende braaf telkens met J. mee.
Zij is 3e uitmuntend geworden in een grote jeugdklasse met veelal honden die veel volwassener waren. Knappe Izzie en dank aan Jac voor het rennen!
Eva Mjelde uit Noorwegen keurde;

Sweet little bitch, still needs to grow on; sweet head and expression, lovely neck and shoulder, very nice body and hindquarters, good coat, still needs to grow on.

Wat ik ook nog niet op de site heb vermeld is dat broer Robin met 9 maanden een mooie KNJV C heeft gehaald. Heel knap van hem en baasje Ronald!

Op deze foto is Izzie 6 maanden

 

10  september

 

Dit is de groepsfoto van onze nestreünie van afgelopen zondag. Tsjonge wat was dit een gezellige dag!! Allemaal present, blije mensen en hele fijne lieve gezonde en mooie jonge honden die ook heel goed voor de baas wilden werken. Wat een rijkdom is dit als fokker!!
de foto is weer gemaakt door Nellie. Dank!!  De hele fotorapportage [zeer de moeite waard] is te zien op:

www.rajb.nl/reunie  

 

 

15 augustus

Ik heb vandaag toch zo'n aardige mail ontvangen uit America over een zoon van Charlie. Heel veel fokkers noemen hun dekreu heel succesvol als hij de nodige kampioenen heeft voortgebracht [en die heeft Charlie wel], maar ik vind deze nakomeling van Charlie zeker zo succesvol.... [Charlie zelf is overigens al jaren met pensioen]

Dear Withara,

We wanted you to know what a wonderful dog you have given us in Rockstar, Charlie's son, from Kathy Besser, born April 20, 2005. 

We have named him Cash, in  honor of Johnny Cash, a country western singer who wore only black.

Cash is wonderful companion. He goes with Wes everywhere-business meetings, shopping, to the ocean, swimming in rivers, on airplanes, etc., and has become his service dog helping with some post traumatic stress issues that are not huge for Wes, but present. Cash is so intuitive, he can tell Wes when things are not right. 

And Cash is truly a Rockstar. Everywhere he goes people stop, ask to pet him, and take pictures. People will stop us throughout San Diego (population 2 million) and say they recognize him. Not us of course, but him. Chinese tourists in Las Vegas and San Diego gather around and take tens of pictures of him. He goes to huge conferences with Wes, and the attendees stop in the aisles and ask if they can take a picture of him. It is truly amazing, much, much different than any other dog we have owned.

Best wishes, and thank you for rearing such amazing dogs; the term breeding doesn't seem to do you justice,

Wes 

Linda 


PS. And yes, like his dad, he loves bread, more than chicken.

 

 

3 juli

Vandaag is Jessie gestorven. Withara's Brodie One to Cherish geboren 27 mei 1997 gestorven 3 juli 2012 ruim 15 jaar oud!. Jessie was een hele bijzondere hond. Ze was de dochter van Ollie, waar ik heel gek mee was en de moeder van Pepper [commentaar overbodig :-)] Zo gek als dat ik op Ollie en Pepper was en ze nog steeds mis, was Jessie in dit rijtje wel het meest speciaal, omdat ze ongelofelijk stabiel was en een ongelofelijke werklust had tot op hoge leeftijd. Zij was de complete labrador zoals ik denk dat een labrador moet zijn; sterk en gezond - stabiel, lief en aanhankelijk - en een enorme werklust en daarnaast heel mooi.  Op shows heeft ze geweldig gescoord, had vele jacht diploma's en al dit fijns heeft ze doorgegeven aan haar nageslacht. Liesbeth en Ria, hartelijk dank voor de fantastische zorg voor Jessie en het is heel fijn dat jullie al die tijd van haar hebben genoten.

 

17 juni

We zijn vandaag weer naar een kampioenschaps clubmatch geweest, nu van de NLV. Izzie deed met 5 nestgenoten weer mee samen met moeder Bieb, tante Evi en Sara en vele neven en nichten. Het was een bijzonder gezellige dag zo weer met zijn allen en iedereen heeft weer erg zijn best gedaan. De pups zijn nu net 6 mnd oud en net in de puppyklasse waar ook honden meedoen die bijna 9 mnd oud zijn. Dat is op deze leeftijd een groot verschil. Lotje showde weer prima, maar heeft echt nog meer tijd nodig. Hera had nu wel een veel belovend net als haar beide broers Robin en Kimber. Voor Robin was het de eerste keer net als voor zijn vrouwtje en ik was erg trots hoe goed deze twee het deden! Bieb kreeg ook een uitmuntend met een prima verslag en bleef tot de laatste selectie. Zij heeft prima gangwerk, maar ik niet meer zo als ik ren, dus de volgende keer vraag ik iemand om met haar te rennen door de ring. Dat lijkt me beter.

Izzie deed het ook prima en werd zesde van de 36 puppy teven en dat is niet gek voor zo'n jong hondje. Ze had ook een prima verslag;

Beautiful black puppy, so well balanced. Excellent topline and tailset. Good length of rib. Well angulated quarters. First class coat. Moved particulary well with a free easy stride. One for the future. M. Brown.

 

 

 

10 juni

Izzie en haar nestgenootjes zijn nu precies 6 mnd oud en het gaat gelukkig heel erg goed met ze. Ze ontwikkelen zich goed, zijn gezond tot nu toe en ze hebben een heerlijk karakter! Izzie vindt het helemaal heerlijk om met een bommetje in de vijver te springen.

 

5 juni

Tristan – Withara’s Black Knight -  heeft er weer een titel bij; hij is Duits kampion VDH geworden!

CONGRATULATIONS CHRISTA!!

Tristan heeft nu de volgende titels behaald:

  VDH-Champion

DRC-Champion

VDH-Jugend-Champion

DRC-Jugend-Champion

DRC-Clubjugendsieger 2009

VDH-Jugendsieger Leipzig 2009

 

 

6 mei

Vandaag de kampioenschapsclubmatch van de LKN in Utrecht. Voor Bieb was het de 1e keer op een show na het nest. Ik heb haar uitgebracht in de Open Klasse. Die werd gekeurd door Mrs Hancock uit Ierland. Er zaten veel mooie honden in deze klasse. Overigens deden er überhaupt hele mooie honden mee op deze dag. Bieb werd EERSTE! Ze deed erg goed haar best.
Izzie heb ik voor het eerst uitgebracht in de Babyklasse en ook zij genoot en deed het heel goed. Ook in deze klasse hele mooie pups. Ze werd tweede en ik was heel trots op moeder en dochter die ook beiden een mooi verslag hadden.
Zes van de zeven pups uit het laatste nest deden mee vandaag en ik was bijzonder trots hoe goed de pups werden geshowd door hun veelal onervaren eigenaren. De pups gedroegen zich ook allemaal geweldig! Kim werd 3e bij de baby reuen en de anderen hadden ook mooie verslagen. Pups van deze leeftijd zijn nog volop in ontwikkeling die hebben echt tijd nodig. Ze zagen er allemaal prima uit, liepen goed [erg belangrijk!!!!] en gedroegen zich ook prima.
De hele dag was geslaagd en het was erg gezellig met fantastisch weer.

Bieb 1 uitmuntend open klasse

Very nice black bitch, nice feminine head and expression, nice clean lines, very good shoulder and topline, excellent tail, well turned stifle and well set down hocks, very good coat.

Dochter Izzie 5 mnd  2e in de Baby klasse

Fraai rasbeeld en prima geslachtstype; Goede hals/rugbelijning. Mooi vrouwelijk hoofd met goede expressie, schaargebit, prima oor, goede hals. Prima voorborst. reeds goed ontwikkelde ribben partij. Goed gehoekt voor en achter. prima staartaanzet en actie. Beweegt met goede paslengte maar moet in alles nog veel vaster worden. Prima vacht, prima temperament.

 

24 april

Izzie doet nog steeds erg goed haar best op les en we worden elke keer getrakteerd op de prachtige foto's die Nellie maakt!

14 april

Vandaag een JPC proef bij de Flatcoats met Robin gelopen. Het was weer een hele gezellige dag, goed georganiseerd en Robin heeft erg goed zijn best gedaan. De B proeven waren erg pittig! Getuige het feit dat er maar 3 honden het B diploma behaald hebben. Dit was incluis alle honden die zich voor de A hadden opgegeven. Vooral het verloren apport was voor heel veel honden heel moeilijk dit keer. Een dummy heeft natuurlijk ook veel minder geur dan wild. Robin heeft met 75 punten zijn B gehaald. 50 pt voor de C proeven. Tjot van Ans heeft ook haar B gehaald en samen stonden we weer op het A veld. Ze hebben beiden mooi werk laten zien, maar helaas het beiden niet gehaald. Toch ben ik erg tevreden over deze dag. Robin heeft heel goed gewerkt en we komen steeds verder op dat A veld. Eens moet het toch helemaal lukken! Nieuwe ronde, nieuwe kansen!


 

 

29 maart

Izzie 15 weken oud; eerste showpogingen

 

Puppy jachttraining maart

Vanmiddag hebben de zusjes en broertje  weer puppyjachttraining gehad. Het gaat steeds beter en ze kunnen al best veel voor baby's. Izzie is al best een flink hondje 10.7 weegt ze nu, maar ze is gelukkig ook heel athletisch! Ze begint er echt lol in te krijgen! Die Nellie kan toch zulke mooie foto's maken! Foto 4 is van de zwemles. Izzie zwom zonder hulpmiddelen over een watertje.

Hier studeert ze om voor te staan....

 

27 februari

Izzie begint de puppyjacht training steeds leuker te vinden en ze komt al van alles en nog wat bij mij terugbrengen!

 

 

14 februari

Izzie op jachttraining

 

4 februari

Het is ondertussen echt winter geworden in Nederland:

Izzie heeft veel plezier in de sneeuw; Charlie wat minder, want die vond het wel erg koud aan zijn voetjes.

 

Vanochtend hebben Niels en ik een ijskoude maar prachtige sneeuwwandeling in de polder gemaakt van bijna 2 uur. Het was -23 !!! En dat in Nederland. De honden hebben genoten, maar ze hadden wel wat last van hun voetjes, dus morgenochtend eerst de voetjes insmeren met vasaline.

en deze foto kreeg ik net van Nellie:

 

 

31 januari

Gelukkig nu een vrolijker verhaal. De pups van Bieb zijn naar hun nieuwe baasjes toe en ik krijg van iedereen geweldige berichten. Dit nest is echt zo goed gegaan! Ik heb ervan genoten. Ze zijn gedurende de hele nestperiode in de woonkamer geweest en hebben heel veel buiten op het nieuwe terras gespeeld. Alles is ook van het begin totdat ze weg zijn gegaan fantastisch gegaan. Heerlijke gezonde pups die er prachtig uitzien met een fijn karakter. Ninette heeft ook een puppytest gedaan waar ze prima uitkwamen. Foto's [veel] daarvan kun je zien op de volgende site:   www.rajb.nl/puppytest

  Ik ben er ook eindelijk uit…..puf puf….   welke pup ik zelf aanhoud en wie Izzie wordt. Het wordt deze dame. Het was wel een luxe probleem want eigenlijk waren alle 4 de dames erg leuk. Ik vond de keuze met het bruine bandje reu erg moeilijk, omdat ik ook wel zin weer in een reutje had, maar dat komt hopelijk de volgende keer wel weer. Het bruine reutje gaat naar Rob en Nelly. Rob gaat er ook veel mee werken. Het Rode bandje teef  houd ik ook, maar die gaat bij Aylsa wonen.

Izzie

 

 

29 december

Withara's Jessies One To Keep

Geboren 15 mei 1999 - Gestorven 29 december 2011

 Pepper is er niet meer…..zij is rustig ingeslapen.

Zij begon eind november wat te kuchelen, maar dat stelde niet veel voor. 10 dagen geleden werd het ernstiger. Ik ben naar de da gegaan en zij dacht dat het bronchitis was. Daar is ze voor behandeld. Toen de behandeling niet aansloeg is er 26 dec een foto van haar thorax [borst] gemaakt. Daar was overduidelijk een zeer verwijde slokdarm op te zien. Haar bronchiën en keel waren zeer geïrriteerd. De laatste dagen werd ze steeds slechter. Ze had honger, maar ze kreeg bijna niets in haar maag en het werd steeds meer een lijdensweg. Aan die slokdarm is helaas niets te doen en ze zou alleen maar zieker worden. Dat mocht niet en ik heb de moeilijke beslissing moeten nemen om haar te laten gaan……

Pepper heeft heel veel voor mij betekend, door haar nakomelingen, maar vooral ook door haar fantastische karakter.  Zij was altijd bij me en ze was heel speciaal. Een week geleden heeft ze nog alle pupjes even schoongelikt en zo beroerd als ze was kwispelde ze als ze me zag en wilde bij me zijn. Het is een voorrecht om zo’n liefde van een dier te mogen ervaren. Ik had haar de naam gegeven One to Keep; zij zal ook altijd bij me blijven.  Rust zacht lieve Pep!

 

 

 

 

10 december

Gistermiddag begon Bieb met de ontsluiting en afgelopen nacht zijn de pupjes geboren. In meer dan 30 jaar fokken heb ik nog nooit een hond gehad die zo makkelijk beviel. In een paar uur tijd zijn de eerste 6 pups geboren en toen heeft ze 2 uur gerust. Daarna kreeg ze weer een paar weeën en toen is nummer 7 geboren. Er zijn 3 zwarte reuen geboren en 4 zwarte teven. Ze is ook een uitstekende moeder alsof het haar zoveelste nest is ipv haar allereerste. Bieb, we zijn heel trots op jou!! Christine, bedankt voor je fantastische hulp!!  Voor verdere foto's ga naar nestontwikkelingen

 

 

 

6 december

Bieb is nu bijna uitgeteld. Vandaag hebben we de kraamkamer klaar gemaakt. Aan het nieuwe terras wordt nog volop gewerkt. Op de foto  lijkt ze nog niet zo zwaar, maar ze heeft hele sterke buikspieren en als je haar nu ziet is  haar buik een strakke bol.

Bieb inspecteert haar kraamkamer en oom Robin probeert haar mandje uit. Bieb vindt dat natuurlijk prima; Robin is haar steun en toeverlaat!

 

7 november

Vandaag hebben we een echo gemaakt om te kijken of Bieb pupjes gaat krijgen en zoals ik al verwachtte is ze drachtig. We hebben 6 pupjes gezien. Je kon ook al de hartjes zien kloppen. Heel schattig!  Bieb haar gedrag is ook al anders. Met Robin is ze hetzelfde en doet ze heel vrolijk, maar met andere honden is ze heel voorzichtig geworden en wild spelen met andere honden wil ze ook al een poos niet meer. Er staat ook al spanning op haar buik.

Rond 12 december worden ze verwacht.

Hier kun je een van de pups zien, 27 dgn oud; het hartje klopt al

22 oktober

Vandaag heeft Robin weer een mooie MAP B behaald op de laatste MAP van dit jaar in Heerle.

Het was een hele gezellige dag die goed was georganiseerd. Ik vond de proeven in de ochtend goed te doen zeker met een ervaren hond.

’s Middags vond ik de 3 proeven behoorlijk pittig en had ik veel profijt  dat Robin goed dirigeerbaar is. Er was maar 1 proef waar een echte markeer apport bij zat. Verder was het veel vooruit sturen naar een verloren apport waarbij ze een paar keer wind kregen van een beest waar ze niet naar toe mochten, omdat het andere apport eerst binnen moest komen.

Magda heeft vandaag heel knap haar eerste MAP diploma behaald. Gefeliciteerd!

 

11 oktober

  Bieb is gedekt door CH Creekwater Surf Scoter. Ik hoop dat de pups rond 12 december geboren zullen worden. Alle pups zullen zwart zijn. Zie verder bij puppies

8 oktober

Ik heb vandaag meegedaan aan de jachtproevendag in Ewijk van de FRC. Robin heeft  prima gewerkt. Hij had er erg veel zin in. Hij heeft een hoge B gehaald; 76 pnt. Een paar negens en verder allemaal tienen. Velen hebben de B niet gehaald. Ik vond het niet moeilijk maar vooral bij markeren werd heel streng gekeurd. Ik heb alvast een mooi cadeau gekocht voor Robin. Hij heeft erg zijn best gedaan. 

Het dirigeren was op een veld waar we de hele dag hadden gelopen en gezeten met de honden. Dat maakte het extra moeilijk. Ze moesten tussen 2 boomgroepen door naar de stopplek en daarna tussen wat losse bomen door naar de duif. Maar 1 hond heeft het gehaald. Ik zag de bui al hangen tussen al die bomen door, dus ik had hem extra opgepept en hij had er ook veel zin in.

Zijn eerste lijn was fantastisch en hij kwam ook in een keer op de stopplek; alleen is hij helaas niet gestopt op die plek. Niet dat hij ging snuffelen of zijn poot optillen tegen de bomen, maar hij ging door, dus toen was het helaas over.

* Bieb is ondertussen al een ruime week loops en zal binnenkort gedekt worden  door CH Creekwater Surf Scoter.  

Cadeau Robin; een werpbal met vachtje erom heen. Hij is er helemaal gek van en loopt er continu mee rond!

 

27 augustus

Vandaag de KNJV proevendag in Voorst gehad. Ik heb met Robin en Bieb meegedaan. Het was een gezellige dag. Bieb heeft haar 4e KNJV B gehaald.

Robin heeft goed gewerkt. Hij had voor de B proeven hele mooie punten [73] en op het A veld zijn we weer verder gekomen dan de eerste keer. Hij is mooi diep gegaan, luisterde mooi naar de fluit, ging goed zitten en naar rechts/links. Alleen ging op een gegeven moment de neus aan de grond [veld rook erg lekker] en toen was het over. Lyn van Marian heeft ook voor de eerste keer op het A veld gestaan en kwam net zo ver als Robin.

Knap van Evy, Donna en Ruby [4e plaats]! Zij hebben hun eerste B diploma gehaald.

Robin op het A veld

 

17 augustus

Vreselijk slecht nieuws; Twinkie is na  heel kort ziek geweest te zijn, gestorven. Ze heeft een heel gezond leven gehad, bijna nooit iets gemankeerd, moeder van hele lieve gezonde nakomelingen. Zij was ook een heerlijke knuffelhond en is  ook heerlijk geknuffeld door Sigrid en Alexander waar ze  het laatste jaar heeft gewoond.

14 augustus

Gisteren heeft Bieb haar derde KNJV B diploma behaald in Biddinghuizen. Ze heeft 68 punten behaald. Volgens de nieuwe regels die het volgend seizoen waarschijnlijk in gaan, moet een hond minstens 2 B diploma's hebben met minstens 68 punten om aan een MAP mee te mogen doen. Die heeft ze nu. Ik was vooral erg blij met haar 8 voor markeren, omdat deze markeerproef gisteren erg pittig was. Hij leek makkelijk, maar de helft van de deelnemers heeft gisteren een 0 behaald voor deze proef.

18 juli

Nellie heeft zaterdag mooie foto's gemaakt van de groep

 

Sammie-Charlie en Twinks

                                           Twinkie-Sammie-Bieb-Robin-Charlie en Pepper [12]                                   

Sammie[dochter]-Charlie[Pa]-Twinkie[moeder]

9 juli

De eerste KNJV wedstrijd zit er weer op. Ik heb met Bieb en Robin meegedaan bij de Tollers in Lunteren. Katinka is met mij meegegaan en heeft heel lief de ene hond vastgehouden toen ik met de ander de proef liep. Dat ging prima. Ze hebben beiden met mooie punten het B diploma behaald. Bonnie van Hanneke heeft er ook haar eerste B behaald. Ik heb ook nog op het A veld gestaan. Dat was voor mij zowel als voor Robin een nieuwe ervaring. Het ging helemaal nog niet zo slecht. Hij ging mooi diep vooruit en ging meteen zitten op de zitfluit. Hij is ook nog met de duif teruggekomen, maar helaas is hij niet eerst op de zitplek geweest. Ik had hem aardig diep laten gaan waarbij hij net als de meeste honden teveel naar links was gegaan. Toen had hij de duif al in de neus en ging toen niet meer naar rechts naar de zitplek. Het was een leerzame ervaring!

  26 juni

Vandaag zijn Bieb en ik samen met Christine en Evi  naar de JPC certificaat dag in Deventer gegaan. Een hele leuke locatie voor een jachtproevendag. Bieb had helemaal haar dag vandaag en ik weet dat als ze zin heeft ze prima werk kan laten zien. Nou vandaag had ze er echt zin in! Ze heeft haar B diploma gehaald met 77 punten en een eerste plaats! Ze had 3 negens en verder allemaal tienen. Ik ben echt heel trots op haar. Ze laat zien dat een klassieke labrador ook een 1e plaats kan behalen op een jachtwedstrijd. Jongere zus Evi behaalde een gedeelde 2e plaats in de C. Ze had bijna zelfs haar B gehaald!  Knap hoor. Het was ook een erg gezellige dag wat met een heerlijke barbecue werd afgesloten. 

 

5 juni

Monique Kok is gisteren langs geweest met haar mooie camera en heeft nieuwe foto's gemaakt van Bieb. Bieb is nu bijna 3 jaar oud en echt volwassen geworden.

  Withara's Black Charm

 

22 mei

Op de KCM van de LKN is Biebje in een sterke fokkersklasse 3e geworden. Suus is met haar 10 jaar ook 3e geworden in de Veteranenklasse.

5 april

Maggie, Withara's Virtues Sunshine, is vandaag overleden. Zij is bijna 15 jaar oud geworden en heeft de laatste 10 jaar genoten van haar leven bij Hanneke die geweldig goed voor haar heeft gezorgd.

Maggie

10 maart

Ik krijg net de uitslagen van Crufts binnen:

Special Working Gundog - Bitch
Entries: 8 Abs: 1
1st INT CH WITHARA'S SARAHS SMASHING NICKY [ATC AL01084NLD] (J HOFLAND-DE JONGE)
2nd NED/FCI INT CH PENNY ROYAL'S POKERFACE OF POLLY [ATC AJ01397NLD] (MRS M M E W KOELEMAN-BLESSING)
3rd SWISS CH OUR ONE AND ONLY OF BLOSSOMCROFT [ATC AL00830CHE] (MRS F DETTWILER-BRUNOLD)

Toch heel bijzonder dat Nicky haar klasse gewonnen heeft op Crufts!Jacqueline is al tijden bezig om haar in een zo optimaal mogelijke conditie te brengen voor deze grote show; en niet voor niets!  geweldige prestatie nadat ze 2 nesten heeft gehad.! Ook erg leuk voor Monica en Polly om 2e te worden. Nederlandse honden hebben het goed gedaan. Helaas kon ik om gezondheidsredenen er zelf niet bij zijn. Volgend jaar hoop ik er wel bij te zijn.

2 maart

Ik kreeg vandaag deze mail van Tamara Bütner uit Duitsland. Zij heeft een nest gefokt met haar teef Louise x Robin. Uit deze combinatie heeft ze August aangehouden. Dit schrijft ze over hem:

Today we made some new photos from August. Next week he will be 6 months old. As today is the very seldom sunshine, we didn't wait. I'm very pleased with him, his temperament is so nice. At school he is doing so well, as he is very easy to handle! 

August  6 mnd oud   [Robin x Ginostra's Bang up Louise]

 

27 februari

De Labrador Kring Nederland heeft vandaag haar eerste fokdag gehouden in het Dogcenter in Zaltbommel. Er waren 10 nesten ingeschreven en een paar losse honden. de exterieur keuring gebeurde door D. Mensink en de aanlegtest door N. Haitsma. Buiten was het verschrikkelijk weer. Daar hadden we geen last van want de accommodatie was geweldig. Alles kon binnen gebeuren. Zelfs het schot deden we binnen. Dit klonk behoorlijk hard, maar geen enkele hond had er last van. Wij {Christine en ik] waren met de 2 nesten van Floor die prima uit de bus kwamen. Geen enkele hond was te dik of te dun. Het is een heel homogeen stel. Jacqueline was er ook met 2 nesten die er ook fantastisch uitkwamen en Twink was er met Pip en Pappie Stuart. Ook zij kwamen er heel mooi uit. Al met al een zeer geslaagde dag!

8 februari

Hoogste tijd dat ik weer wat vermeld op de site.....

Ik kreeg vandaag deze email en foto van Annie van North-West Labradors. Ik vond dat zo leuk dat ik het op de site heb gezet. Suus [North West dancing in the Moonlight] is gefokt door Annie en ze is een nakomeling van Robin x Noor.

Suus...isn't she lovely????

 Het is zo'n fijne hond....de lieverd van alle school kinderen die hier 4 x per dag massaal langslopen..van verre roepen ze in koor Suuuhuuus suuuhuuus.....

 Met groet

 Annie

Suus

 

28 november

Een zoon van Robin Naturally Nosy Higgins is op  2 jarige leeftijd Zweeds kampioen geworden. Higgens heeft ook alweer hele mooie nakomelingen.

Robin op de training:

De markeer dummie was achter een hoog muurtje gevallen [foto's met dank aan Bert]

 

6 november

Biebje is vandaag weer 2e geworden in Bleiswijk in de Open klasse. Haar zusje Zara is 4e geworden. Bieb had weer een prachtig keurverslag:

Heel mooi type teef, innemend hoofd, prima expressie, goed geplaatst en gedragen oor, prima gebit, fraaie hals rug belijning, goede voorborst, goed ontwikkeld lichaam, rechte rugbelijning, prima achterhandhoeking met goede bespiering, goed geplaatste otterstaart, zeer goed bone en voeten, gaat vlot en krachtig door de ring, mooie vacht.

Dit is Biebje volledig en in alle onderdelen beschreven! Ze deed weer erg goed haar best. Heel leuk was het dat Ruby van Jacqueline het CAC/CACIB won vandaag. Ruby is een dochter van Nicky. We hebben uitgerekend dat de generatie van Ruby, Biebje en Zara en Jill [werd ook 2e vandaag] mijn 10e generatie in 30 jaar fokken is! Ik ben daar best wel trots op.

4 november

Vanmiddag heb ik een cadeau gekregen van Nellie Bom. Zij is kunstenares en heeft een prachtig schilderij van Pepper gemaakt, waarin ze de typische zachte Pepper blik heeft vastgelegd.  Dank je wel Nellie!!!

 

Floor is van Christine Trossel en Christine heeft 2 x een nestje met haar gefokt. Ik wil haar hierbij  nogmaals danken dat zij dat heeft gedaan onder mijn kennelnaam.

 

Dit is waar je het voor doet; op de eerste foto wordt Zara Beste van het Ras op de Kampioenschaps Clubmatch in Utrecht en dus Clubmatch Winnaar 2010 en op de foto ernaast is ze fijn aan het werk met Nanette. Verder is ze een heerlijke gezonde  kameraad van Nanette!

 

 

12 november

9 jaar oud

Hoera voor Charlie!

16 oktober

Robin heeft zijn 3e MAP gehaald.

Vandaag hebben we in een vliegende storm de MAP Hulshorst gelopen. Hij was flink pittig vooral onder deze omstandigheden. Die storm woei flink boven het water van het Randmeer!

Robin heeft weer erg goed zijn best gedaan, hij was goed dirigeerbaar en hij markeerde ook goed. Er was veel waterwerk en daar had hij gelukkig ook zin in. Het is een mooi terrein. Hij is geslaagd met 459 punten.  Charlies dochter Phoebe heeft haar 2e MAP A behaald vandaag.

Dit is de 3e MAP   op een rij die hij heeft behaald en voorlopig tevens de laatste. We gaan deze winter verder trainen om te kijken hoe ver we kunnen komen voor het A diploma.

 


                                                              

 

Pepper                                         op haar favoriete plek!

 

 

29 april

Deze foto's zijn gemaakt door Susanne van der Jagt die net haar teef heeft laten dekken door Charlie. Hij is 8½ jaar oud.

 

19 februari

Het DNA profiel van Robin uit België is binnen. Vorig jaar heeft Robin een teef uit België gedekt. In België hebben ze een nieuwe goede regel. Van alle honden waarmee in België gefokt wordt, moet het DNA profiel van beide ouders geregistreerd zijn. Vervolgens wordt van minimaal 1 pup uit het nest ook DNA afgenomen.  Zo wordt gecontroleerd of die pup inderdaad een nakomeling is van de opgegeven ouders. Een hele goede zaak vind ik. 

 

 

 

9 juni

                

Het certificaat van Robin’s Duitse kampioenschapstitel VDH  is binnen. [ze zijn erg vlot bij het VDH, ik had het 10 dagen geleden aangevraagd]

4 mei

Vandaag hebben we een geweldige dag in Dortmund gehad op de Europasieger show. Robin heeft eerst de Gebruikshondenklasse gewonnen en daarmee zijn laatste punten voor het Duitse VDH kampioenschap. Daarna won hij het CAC/CACIB en Beste Reu en daarmee de titel Europasieger 2008. Hij heeft nog maar 1 punt nodig voor het Duitse LCD kampioenschap. Hier zijn een paar foto's van hem in Dortmund met dank aan Marijke!

 

20 april 

 

Het is een heel druk weekend voor Robin geweest! Gisteren een lange rit gemaakt voor de Wesenstest en vandaag zijn we naar de Int. show in Lingen [Duitsland] gegaan. Robin heeft het vandaag ook weer heel goed gedaan en heeft zijn klasse gewonnen, en dus weer een VDH punt voor zijn VDH kampioenschap; en daarna won hij het Res. CAC/CACIB. Hij had een prachtig keurverslag van keurmeester Dagmar Winter. Tussendoor heeft hij dit weekend ook nog een teef gedekt.

 

19 april

 

Robin heeft samen met 4 van zijn nakomelingen vandaag in Duitsland de Wesenstest gedaan. Zij zijn allen geslaagd.  Ik vond het leuk om zijn kinderen eens te bekijken en ook om deze test eens mee te maken. Ik vond het erg leuk en een hele goede ervaring.

 

 

 

22 januari

Weer een gezellig DE PEP verhaaltje [ze blijft een bijzonder kind!]. De Pep had een paar bultjes en van 1 was ik niet zo zeker of die "maar" een vetbultje zou zijn. Dus dat moest gecontroleerd worden. Gelukkig was er niets aan de hand. Nu zijn ze op onze praktijk bezig met een grote verbouwing en ze zijn een fiks eindje op geschoten. Ik kreeg van Monique een uitgebreide rondleiding. Het is  op het ogenblik net een doolhof daar, nogal hokkerig met allerlei noodwandjes, omdat ze door willen werken etc. Alles staat nu ook op een andere plek, ook al het dieet voer. Enfin wij liepen zo van de ene ruimte naar de andere ruimte met alle verhalen en op het einde van de rondleiding komen we in de tijdelijke ruimte aan waar het dieet voer staat. Nu,...... DE PEP had helemaal geen rondleiding nodig; haar neus had haar meteen verteld waar het voer stond en wij vonden haar daar terwijl ze heerlijk van haar  maaltijd stond te genieten!

  DE PEP!

  

  

 

  

21 november

De gebruikshondenverklaring van Robin is binnen!

20 oktober

Op 20 oktober [net 2 jaar oud] is Robin in Duitsland geslaagd voor de BringLeistungsPrüfung met 266 punten. [Aan de BLP doen normaal gesproken maar gemiddeld 5 honden mee. Deze honden worden gedurende de hele dag  beoordeeld  door 3 keurmeesters.] Hiermee is hij gerechtigd uit te komen in de Gebruikshondenklasse. Het is een zware proef, zeker als je de week ervoor hele dagen  getraind hebt. Lichamelijk en geestelijk moet de hond hiervoor topfit zijn. Zus Nicky is ook geslaagd! 

Hier is de cijferlijst van de BLP van Robin. Voor velen zal niet
precies duidelijk zijn wat de BLP eigenlijk inhoud; het een en ander wordt
hier goed in beschreven.

De 1e rij cijfers [FwZ] is het getal waar het behaalde cijfer mee wordt
vermenigvuldigd. Het geeft dus het gewicht aan van de beoordeelde proef.
De 2e rij [LZ] is het behaalde cijfer.
De 3e rij [UZ] is dan dus het "gewogen" eindcijfer.
De 4e rij [min UZ] is het minimale eindcijfer wat je moet behalen om door te
gaan.
Als je dat niet behaalt moet je stoppen met de proef. Er werd alleen met koud wild gewerkt, warm wild was niet voorhanden vandaar het streepje bij stöbern mit Ente im deckungsr. Gew.

Verder wordt afzonderlijk schotvastheid bij alle onderdelen getest [als daar
ook maar iets van te zien is, kun je vertrekken]; algemene gehoorzaamheid
tijdens de hele dag en hoe de hond zich verder gedraagt, daar wordt de hele
dag op gelet.

In deze prachtige omgeving hebben Jacqueline en ik 4 dagen zeer intensief voor de BLP getraind. Op dit knollenveld werd de dirigeerproef gedaan.

Hier is dan zijn diploma!

 


1 september

 

3 generaties:

16 juni

 vlnr:  Twinkie [2]            Suzie [6]                          Jessie [10]

 

4 generaties:

vlnr:  Robin [22mnd]  Saar [5]   Pepper [8]        Jessie [10]

 

  

28 mei

Hier loopt de hele meute op hun dagelijkse vroege ochtendwandeling aan het randmeer samen met familie, vriendjes en vriendinnetjes.

 

8 februari

Knuf de teckel heeft een nieuw hondenbed gevonden: Charlie

 

22 januari

Alle bedden en honden waren
even buiten gezet wegens de schoonmaak en Pepper vond die straatstenen toch wel
erg koud aan haar bibsje.......


                                                                                                           

 

28 juli

Nu weereens een heel ander plaatje. Charlie ontmoet hier Knuff de Ruwhaar Dwerg Teckel van bijna 7 weken oud. Alle Labradors zijn dol op haar, maar vooral Jolie heeft haar in het moederlijk hart gesloten.