Nestontwikkelingen van het eerste nest van Nessa

Nessa pups 12 okt

Nessa pups 9 okt

 

Nessa pups 4-10

De oppas tantes zijn vorige week weer geweest en hebben weer de nodige foto's gemaakt. Ook hebben de pups met van allerlei apporteer voorwerpen kennis gemaakt!

22 september 3 weken oud

14 september

 

7 september 2014

 

 

 

Nestontwikkelingen van het tweede nest van Bieb

Ook komt Nelly af en toe langs en maakt mooie foto's die zij gezet heeft op de volgende site:

www.rajb.nl/pups

29 november

De pups zijn nu 7 weken en het was weer tijd voor de staatsiefoto's. Het is een prachtig stel die zich in de laatste week enorm hebben ontwikkeld. Nu vind ik het wel jammer dat een van de teefjes niet blijft of de reu. Ze zijn zo mooi en ook aanhankelijk.

22 november

De pups zijn nu bijna 6 weken en het was nodig eens tijd om ze op tafel te zetten! Onze Nellie kwam met assistent Rob langs om dat op de gevoelige plaat te leggen. Ik moet zeggen dat ze het geweldig deden zo voor de 1e keer; het zijn geboren showhondjes! Ze hebben ook fantastische vachten, deels ligt dit genetisch vast maar ze zijn ook heel veel buiten en dat is ook prima voor de vachtjes, behalve dat ze erg veel lol buiten hebben. Ze doen het nog steeds prima en hebben ook een geweldige eetlust, dus ze hadden erg snel door dat de Danoontjes ook heerlijk zijn!

 

3 NOVEMBER

Toen ik weg was naar een wedstrijd heeft Jolanda deze foto's gemaakt

24 oktober 2013

Moeder en kinderen maken het prima!! Bieb is weer de voorbeeldige moeder en de pups groeien als kool. Het zijn weer mooie stevige pups die heel erg op elkaar lijken. Alleen is Karel duidelijk als reu als enige reu zijnde tussen zijn zusjes te onderscheiden.

Kareltje                                                                Geel

 

Rood                                                                                  Zij oefent nu al (14 dgn oud ) voor de sta foto\s

Turqoise                                                                     Wit

 

Nestontwikkelingen van het eerste nest van Bieb

28 januari

Gisteren heeft Ninette de puppytest gedaan. De pupjes hebben erg hun best gedaan en ze waren daarna best wel moe.

Ze zijn er heel goed uitgekomen; eigenlijk waren er geen grote verrassingen en ze gedroegen zich zoals ik verwacht had nadat ik ze al die weken geobserveerd heb. Ze zijn leergierig, allemaal erg mensgericht, correctie gevoelig en willen allemaal graag apporteren. De een is wat meer onderzoekende, de ander iets gevoeliger etc, maar grote verschillen zitten er niet in. Iedereen krijgt de puppytest mee en die zal ik ook bespreken.

Ze zijn ook allemaal op exterieur gekeurd. Dit heb ik zelf gedaan en Christine heeft de keurverslagen geschreven. Die zal ik ook bespreken als jullie de pup komen halen.

Nellie heeft woensdag weer prachtige foto's gemaakt. Dit zijn de laatste nestfoto's dus ik zet ze gelijk hieronder.

   

 

 

21 januari

We zijn alweer een week verder. Afgelopen maandag zijn ze gechipped en donderdag heeft Nellie weer foto's gemaakt en dat ging heel veel beter dan de week daarvoor; vooral de stafoto's! Ze snappen nu ook heel goed dat ze buiten eten en hun behoeften moeten doen. Er komt nu ook wat meer verschil tussen de pups, ook qua karakter, al zitten er geen grote verschillen tussen de pups. De foto's van afgelopen week zijn te zien bij de individuele pupfoto sessie verder onderaan.

Ben ik nou een labrador pup of een teckel, of wil ik opnieuw geboren worden??

15 januari

De pups zijn vanochtend voor het eerst op het grote erf geweest. Een hele grote wereld voor de kleintjes; maar ze vonden het prachtig!! Opa Charlie en Mams waren er wel gezellig bij. Ze waren totaal niet onder de indruk en ze gingen al snel op onderzoek uit. Buiten zijn is op zich niets nieuws voor ze. Overdag zijn ze nu altijd buiten op het terras en slapen dan in het hondenhuisje.

13 januari

De eerste sta foto's staan erop

 

11 januari

Er zijn weer nieuwe individuele foto's. We hebben ze ook op tafel gezet voor de eerste keer. Dit met vereende krachten! Nellie heeft met aanwijzingen van Rob de foto's genomen en Marian, Jacqueline en ik hebben ze proberen fatsoenlijk neer te zetten. Het is nog aardig gelukt met de meesten. Nellie stuurt ze gauw door en dan zet ik ze op de site. Nu heb ik de portret foto's erop gezet.

 

7 januari

Zo, ik heb een vermogen uitgegeven voor allerlei leuke dingen voor de pups. Hier is een kattentunneltje om doorheen te kruipen en mee te spelen. Ze begrijpen het nog niet helemaal, maar dat komt nog wel. Ze zijn nu 4 weken oud. Het terras is nu ook helemaal klaar voor ze, nu alleen het weer nog. Er ligt een grote strook kunstgras, zodat ze niet op de koude tegels hoeven te liggen.

 

8 jan.Het tunneltje is een groot succes. Ze lopen er al doorheen en sommigen vinden het een knusse slaapplaats!

 

5 januari

Behalve dat er grote veranderingen plaatsvonden voor de pups zijn er ook weer nieuwe foto's gemaakt; ook weer individuele. Die foto's staan wat verder onderaan deze pagina bij de individuele rapportage per pup. De pups krijgen nu ook 3 x per dag eten. Dat vinden ze natuurlijk erg lekker. Ze hebben nu ook meer ruimte nodig en daarom heb ik de kist opgeruimd en er een grote mand voor in de plaats gezet waar ze uit kunnen gaan en de hele ruimte kunnen verkennen. Hopelijk knapt het weer volgende week op, zodat ze dan ook naar buiten kunnen gaan.

Hier het gele bandje die erg veel honger had.....

 

 

De pups moeten nu veel vaker worden verschoond. De tandjes beginnen door te komen en ze hebben nu even wat zachtere ontlasting. Tijdens het verschonen doe ik de pups altijd even in een mand. Bieb vond dat ze daar heel eenzaam lagen en ging er maar bij liggen. Ik ga vandaag beginnen met vlees bijvoeren. De ontlasting wordt dan vaak heel snel veel vaster, maar het heeft wel tot gevolg dat de moeder niet meer de zaak schoon houdt. Ben benieuwd hoe Bieb het gaat vinden. Zoals te zien is is ze wel stapelgek op haar baby's!

 

28 december

 

 

23 december. Hier zijn de laatste foto's van de pups en de eerste van elke pup individueel. Nellie maakt elke week foto's van ze en ook van elke pup individueel. Zo kan de ontwikkeling gevolgd worden van elke pup. De oogjes gaan nu open.  28 december toen paps Scooter er ook bij was heeft Nellie weer nieuwe foto's gemaakt.

 

foto's van de ontwikkeling per pup

 

reu groen

23 dec

28 dec 5 jan

11 jan

19 jan

 

reu paars

23 dec

28 dec 5 jan

11 jan

19 jan

 

reu bruin

23 dec

28 dec 5 jan

11 jan

19jan

 

teef roze

23 dec

28 dec 5 jan

11 jan

19jan

 

teef geel

23 dec

28 dec5jan

 

11 jan

19jan

 

teef wit

23 dec

28 dec5jan

 

11 jan

19jan

 

teef rood

23 dec

28 dec

5 jan

11 jan

19jan

 

16 december

Toen Bieb vandaag even voor een ochtendwandelingetje was vond betovergrootvader Charlie [Mallorn's Aldebaran] dat het zijn beurt was het kroost te inspecteren. Hij is dol op pupjes! Robin en Pepper wilden ook weer een kijkje nemen, maar de kist was al bezet door Charlie. Het gaat fantastisch met het stel en ik word steeds trotser op Bieb; ze is een oermoeder!

 

Op deze foto zijn de pupjes 5 dgn oud. de foto is gemaakt door Nellie die mooie foto's maakt en zoals is te zien kunnen we erg blij zijn met de pups van Bieb en Scooter!

14 december

Toen Bieb even buiten was vond bet overgrootmoeder en directrice Pep het nodig om even naar de nieuwe huisgenoten te gaan. Ze droegen helemaal haar goedkeuring en ze hebben een wasbeurt van haar gekregen. Het is toch zo dierbaar om zo'n oude hond nog zo bezig te zien!

Pepper 12 1/2 years old taking care of the newborns while mum is out for a small walk.

 

13 december

 

Het gaat helemaal geweldig met Bieb en haar kindertjes!  Bieb is een fantastische moeder en zorgt tip top voor haar baby's. Soms gaat ze toch nog wel heel apart liggen in de kist en dan kunnen de kleintjes er niet helemaal bij.

 

10 december 2011

Gistermiddag begon Bieb met de ontsluiting en afgelopen nacht zijn de pupjes geboren. In meer dan 30 jaar fokken heb ik nog nooit een hond gehad die zo makkelijk beviel!! In een paar uur tijd zijn de eerste 6 pups geboren en toen heeft ze 2 uur gerust. Daarna kreeg ze weer een paar weeŽn en toen is nummer 7 geboren. Er zijn 3 zwarte reuen geboren en 4 zwarte teven. Ze is ook een uitstekende moeder alsof het haar zoveelste nest is ipv haar allereerste. Bieb, we zijn heel trots op jou!! Christine, bedankt voor je fantastische hulp!!

 

 

 

Nestontwikkelingen van het tweetal van Twinks

 

16 januari

Ollie en Roosje [heet nu Pip]  zijn nu 7 weken oud en dan is het tijd voor de foto's. Het is een prachtig stel.  Het hele nest gebeuren is nu bijna achter de rug. We hebben genoten van het tweetal en ze zijn steeds kern gezond geweest gelukkig. Er was even veel aanloop als wanneer ik 8 pups heb en dat was ook heel gezellig. Ollie en Pip gaan naar dezelfde puppy training toe en dat is ook leuk. Ik ben ook vast van plan regelmatig te gaan kijken. Ze wonen ook niet ver weg, dus ik kan ze gelukkig helemaal volgen.

OLLIE                                               ROOSJE [PIP]

ROOSJE [PIP]

      OLLIE   

 

ROOSJE [PIP]

 

10 januari

Je moet toch wat met al dat winterweer. Ollie en Roosje vinden het helemaal heerlijk in de sneeuw en als ze daarna uitgerust zijn dan is het helemaal heerlijk als BIEBJE met ze gaat spelen. een grote pup met de kleine pupjes!

 

7 januari

Vandaag is Jacqueline gekomen om de eerste stafoto's te maken van het tweetal en foto's in de sneeuw. Ik had ze nog maar 1x even op tafel gehad, dus dit was nieuw voor ze. Ze hebben goed hun best gedaan en daarna hebben ze weer genoten in de sneeuw.

Ollie

 

Roosje

 

Nestontwikkelingen Sarah x Waifin's Wing and a Prayer    augustus 2005

Very pregnant Sarah

 

 

29 Augustus Afgelopen nacht zijn de pupjes geboren. Het zijn 3 reuen en 3 teven.
Deze 6 zijn zeer vlot geboren. Iedereen maakt het goed en Saar is een prima moeder.

 

De pups zijn 4 1/2 weken oud en op deze foto's staan ze voor het eerst op tafel

 

 

 

 

 

 

 

en hier zijn ze 7 weken oud

 

JOB

MOODY

ROBIN

NICKY

LULU

FLOOR