Withara's Black Charm [Bieb]

 

 

 

Geboren 26 Augustus 2008    

  Ogen vrij    27-09-2012  Optigen A [Normal]   

HD A  ED vrij  

Kleur: BBEE

4 x KNJV B Diploma, JPC B diploma  JP/R [236 pnt] Duitse jeugd jachtproef

Bieb is gefokt door Christine Trossel op mijn kennelnaam. Voor het gevoel hebben we haar dus ook samen.

Normaal gesproken krijgen mijn honden pas een eigen webpagina als ze 1 jaar oud zijn en hun oog- heup- en ellebooguitslagen binnen zijn. Bieb vormt hierop voor het eerst een uitzondering. Zij heeft het tot nu toe zo goed gedaan op show- maar vooral ook op werkgebied en ik ben zo trots op haar, dat ze nu al haar eigen pagina krijgt.

Zij is tot nu toe nog maar naar 3 shows geweest. De eerste keer in Leeuwarden waar ze met 6 mnd de puppyklasse won. In Duitsland werd zij in Springe 2e in de puppyklasse en in Bennekom werd zij in een enorme jeugdklasse van 83 deelnemers 3e en haar zusje 4e. Zij waren daar een van de jongsten in de jeugdklasse.

Bieb houdt erg veel van de jachttraining. Deze werkaanleg was al tijdens de puppytest van Ninette duidelijk. Toen zij 5 maanden oud was merkte ik dat ze echt hiermee aan de gang moest. Rustig houden totdat ze 1 jaar oud was was geen optie. Ze verveelde zich, bedacht van alles en nog wat en het woord moeheid kende ze toen al niet.  Ik ben toen bij Willy Wallbeek gaan trainen. Er ging een wereld open voor Bieb en ze genoot en ik van haar. Ze is erg snel, zeer leergierig en veel will to please. Op 8 augustus 2009 heeft ze met mooie punten haar eerste KNJV B diploma gehaald. Ze was net 11 maanden oud. Ze heeft die dag genoten en ik van haar. Een paar maanden later is ze heel mooi geslaagd voor de JP/R met 236 punten. Dit is een jachtproef voor jonge honden. Een soort vereenvoudigde BLP proef.

  Nu gaan we verder genieten van de training en kijken volgend jaar waar ze dan aan toe is. 26 juni 2011 heeft ze een 1e prijs behaald op de JPC certificaat dag in Deventer met 77 punten! Later heeft ze nog 3x een KNJV B diploma gehaald. Begin oktober hopen we voor de Duitse BLP op te gaan. Als ze deze proef behaalt dan mag ze in de gebruikshondenklasse op alle shows uitgebracht worden. We zijn hier volop voor aan het trainen. In oktober moet ze loops worden en dan hoop ik een nestje met haar te gaan fokken. Grote plannen allemaal nog dit jaar.

 

Pedigree

Withara's Black Charm Int CH Thanks a lot de la Legende de la Loutre Int. CH Foulby Tittle Tattle
Int CH Lejie Vanity Fair
Withara's Sarah's from Paradise CH Waifin's Wing and a Prayer
CH Withara's Pepper from Sarah with Love