Amy [Tututni Arrow]

 

 

Tututni Arrow [ Amy]

Geboren 13 juni 2012 

NHSB [Import Engeland] 2913820

Vader: Blackthorn Ilmarinen of Drakeshead - Moeder: Goldfinch Wonder 

KNJV C, B en A; JPC C en B; PJP B; Workingtest certificaat C, B en A, Artemis, MAP B en A; BLP 306/310 punten; OWT Starters, Novice en Open cert.

zwart

met Amy wordt niet gefokt

 

Amy komt uit Engeland en ze  komt uit 100% werklijnen. Ik werk graag met mijn honden en dan vooral jachttraining. In eerste instantie vond ik het interessant om te ervaren hoe dit type hond anders leert dan de traditionele labrador. Dit heb ik gelijk al kunnen merken. De basis aanleren ging wat minder makkelijk dan ik gewend was, maar.....nu we met het echte werk bezig zijn kun je pas echt merken wat ze in huis heeft! Ze is zeer getalenteerd en werken is haar lust en haar leven. Ze leert erg snel en maakt grote stappen. Het is een genot om met dit hondje te werken!! Ook in huis en met de andere honden is ze heel plezierig! Ondertussen is het wedstrijdseizoen 2013 voor ons afgelopen en voor ons niet onverdienstelijk! Amy heeft laten zien dat zij niet alleen op de training   zeer talentvol is! Wij zijn bij niet een wedstrijd met lege handen naar huis gegaan. Ik had haar voor 4 KNJV wedstrijden ingeschreven, 1 clubdiploma dag en om af te sluiten een workingtest op B1 niveau. Het resultaat is: 4 KNJV B diploma's allen ruim boven de 70 ptn! Daarbij zijn we 2 x eerste geworden  de B en 1 x tweede in de B klasse op de clubdiplomadag in Ewijk. De laatste wedstrijd, een workingtest waar ze voor de 1e keer in de B1 uitkwam en haar 2e wt ooit, werd ze in een hele grote B1 klasse tweede met 89 punten!   Wij gaan volgend jaar Workingtesten, OWT's, koudwildtesten en Map's lopen. 

 2014 is ook weer een geweldig werkjaar geweest voor ons. Zij heeft aan 2 MAP's meegedaan [op de 3e werd ze halverwege ziek] en allebei de keren werd ze 2e. Ook in de Startersklasse op de OWT heeft ze zich laten zien en heeft ze zich geplaatst voor de finale die ze ook succesvol gelopen heeft en het certificaat heeft behaald. Daarna over de grens waar ze in Duitsland Tagessieger werd op de BLP [bringleistungsprufung] met 306 ptn van de 310 die behaald kunnen worden, bijna volmaakt dus.

Het wedstrijdseizoen van 2015 is ook weer goed begonnen. Zij heeft de PJP B behaald met mooie punten en de week erna behaalde ze op de CDD van de LKN een 9 voor de dirigeerproef! 2 weken daarna werd ze 5e in de Noviceklasse van de NRC met 81 ptn. Op haar 2e OWT in de novice klasse werd de 3e! Er waren maar 3 honden van de 23 deelnemers die in Heerle in de Novice alles binnen hadden!

Omdat we ons nu toch geplaatst hadden voor de finale in juni van de OWT, bedacht ik dat het wel een idee zou zijn om op de laatste OWT in de OPEN klasse mee te doen, omdat ik volgend jaar daar toch naar toe zou moeten en dan heb ik een idee wat we daar kunnen verwachten en of dat iets voor ons zou zijn. Dit was in Krobswolde. Een mooi terrein en een stel zeer uitdagende proeven op hoog niveau. Er waren die dag ook maar weinig diploma's. Er hoeft ook maar iets mis te gaan en je ligt eruit; zeker natuurlijk in de open klasse, het hoogste niveau. Tot mijn stomme verbazing heeft Amy alles binnen gehaald!!! Ik ben toch zo mega trots op dit super hondje!!! Ongelofelijk hoe ze je nooit in de steek laat!! Dit is in 35 jaar honden voorjagen de allereerste keer geweest dat ik op dit hoge niveau mee heb gedaan; wel kicken hoor! Ook dank aan iedereen die ons geholpen heeft om hier op dit niveau überhaupt aan toe te komen.

Dit betekent wel dat zij nu voortaan op de workingtesten van de rasverenigingen alleen nog maar in de A klasse mag starten en daar heeft ze in mei gelijk haar WT A certificaat behaald in Wijchen met een 5e plaats.

Op onze 1e proef heeft ze in juli haar 1e KNJV A gehaald met 92 punten. Op de volgende proef in Veendam haalde ze een hoge B en de dirigeer deed zij ook prima, maar door een voorjaag fout van mij vond ze de duif niet. Vorige week in Biddinghuizen haalde ze weer een hoge B, maar door stomme pech [combine] niet de dirigeer en afgelopen zaterdag in Tull en 't Waal heeft ze haar 2e A gehaald!!! Was een pittige dirigeer met een harde zijwind en de sleep was echt moeilijk, schuin over een kom heen sturen en de sleep was kennelijk ook heel pittig, maar als zij eenmaal op de sleep zit heb ik er wel vertrouwen in want dat vindt ze geweldig. Nu mag ze 5 september afscheid nemen van de proeven en daarna alleen Mappen, OWT en misschien nog veldwedstrijden.

15-09-2015: Het wedstrijdseizoen van Amy en mij is nu bijna afgelopen. We hebben [eventueel] nog de Artemis proef en 7 november de teamwedstrijd, maar de proeven en de map's zijn voor ons voorbij. Ik had dit seizoen als doel die 2 A's te halen. Al heel gauw kon ik weer een nieuw doel bedenken en dat was dan een Map A te halen. Ik heb dit seizoen 3 Map A's met haar gelopen en zij heeft ze alle drie gehaald waarbij ze op haar 2e Map A bij de NLV zelfs eerste is geworden met 540 punten!! Zo trots ben ik op haar! De derde Map A heeft ze ook gehaald met prachtige punten voor de 2 A proeven, maar hier heeft ze op de B proeven best wel punten laten liggen. Een paar weken later schitterde ze weer op de Artemis. Daar haalde ze alle apporten binnen en werd 7e. Heel knap.  Het is nu tijd om het wat rustiger aan met haar te doen. Volgend seizoen zien we wel weer met weer nieuwe doelen.....spannend!

 

.